Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запоріжжя вперше приймає «Народних Героїв України»

14 вересня 2017 - 17:51

У Запорізькому академічному обласному музично-драматичному театрі ім. В. Магара відбулася 25 урочиста церемонія нагородження недержавним орденом «Народний Герой України». Участь у заході взяв голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

- Я дуже пишаюсь тим, що цей захід проходить у нас в Запоріжжі. В історичній колисці Української державності. Приємно дивитись, коли нагороди отримують наші земляки і дуже боляче бачити, коли нагороди вручають матері загиблих захисників вітчизни. Досить часто з уст політиків можна почути, що всі стомились від цієї війни. Це дійсно так, але перемовини можливі тільки коли останній чобіт загарбника покине нашу землю. Я хочу, аби на прикладах наших Народних Героїв виховувались майбутні покоління і їхні прізвища були закарбовані в історії України. І я вірю що так і буде, - зазначив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Орденом «Народний Герой України» нагороджено трьох запоріжців (двох посмертно): Микола Козлов (позивний «Матвій») – доброволець батальйону «Донбас», загинув у 2014 році біля с. Карлівка. Віталій Тіліженко (позивний «Кекс») – боєць добровольчого українського корпусу «Правий сектор», загинув у 2015 році в бою під Волновахою. Олександр Лобас – засновник і перший командир Запорізького козацького 37-го окремого мотопіхотного батальйону.

Як повідомила ініціатор проведення церемонії в Запоріжжі, волонтер Вікторія Косенко, орден «Народний Герой України» - це найпрестижніша українська недержавна нагорода. Відзнака була заснована в 2015 році. Наразі почесним званням «Народний Герой України» відзначено понад 330 осіб. Власне на 25-й церемонії було вручено нагороди  14 Народним Героям України. 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Іван Федоров про ліквідацію наслідків негоди

Маленькі переселенці з Бердянщини провели незабутній відпочинок на Західній Україні

Запоріжжя долучається до загальнонаціонального проєкту з підтримки сімейного патронату

СБУ викрила прихильника рашизму, який агітував за відновлення урср

Впродовж доби окупанти 310 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 782-го дня війни

Ветерани та члени їх сімей можуть отримати 400 тисяч гривень на відкриття бізнесу

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

За матеріалами СБУ заочну підозру отримала колаборантка, яка «здавала» загарбникам українців-противників окупації на Запоріжжі

Офісні приміщення у Запоріжжі на приватизаційному аукціоні. Електронні торги – 25 квітня 2024 року

Платформа допомоги врятованим – урядовий сервіс для підтримки постраждалих внаслідок війни

«Я мрію повернутися в рідний, вільний український Бердянськ!» – історія 19-річного юнака