Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Ми повинні плекати ідеал власної соборної держави

22 січня 2008 - 17:57

За участю керівництва облдержадміністрації, обласної ради, представників громадськості та релігійних конфесій відбулися урочисті збори, присвячені відзначенню Дня Соборності України.

У святкуванні 89-ї річниці проголошення Акта Злуки Західно-Української та Української Народних республік, зокрема, взяли участь виконуючий обов'язки голови ОДА Валерій Черкаска, заступники голови ОДА Володимир Кальцев, Геннадій Фукс, перший заступник голови обласної ради Олександр Клепаков, заступники голови облради Анатолій Світлицький та Леонід Анісімов, інші поважні гості.

Виконуючий обов'язки голови облдержадміністрації Валерій Черкаска зачитав вітання від імені Президента України Віктора Ющенка та особисто привітав всіх присутніх з цієї знаменної датою в історії України.

- Головний урок Дня Злуки – це усвідомлення того, що тільки в єдності сила. Весь історичний досвід постійно нагадує: головною, незаперечною, неперехідною цінністю для всіх нас є незалежна, соборна держава, - наголосив Валерій Черкаска. - Лише за умови політичної та економічної незалежності ми зможемо претендувати на гідне місце України в світі. Лише сильна держава і сильна влада зможе убезпечити націю від служіння чужим інтересам. Ось чому ми зобов'язані плекати ідеал власної соборної держави і віддавати йому всі свої сили та здібності, - зазначив В.Черкаска у своєму виступі.

Доктор історичних наук, професор Запорізького національного університету Сергій Лях у своїй промові проаналізував далекосяжні наслідки проголошення у 1919 році Акту Злуки між Західно-Українською та Українською Народними республіками. Науковець зокрема, зазначив, що, хоч і нетривале, з'єднання двох частин України призвело до зміни політичної свідомості українства. Відтоді ідеал Соборної України став ціллю більшості українських партій, рухів та об'єднань. Все це наближало створення сьогоднішньої незалежної України.

На завершення урочистостей Валерій Черкаска вручив відзнаки кращим представникам Запорізького краю.

Святкування продовжив виступ народного колективу «Запорожці».

 


Управління у справах преси та інформації

(.doc, 45Kb)

Читайте також

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області