Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Погода не сприяє сівбі озимих культур

29 вересня 2017 - 08:50

Погода не сприяє сівбі озимих культур

За даними Запорізького обласного центру гідрометеорології, минулого тижня на території області внаслідок проходження холодних фронтів, пов’язаних з південно-західним циклоном, спостерігалися  зливові опади різної інтенсивності та відбулося зниження температури повітря.

У районах, де пройшли ефективні опади, після довготривалого бездощового періоду з’явилася тенденція до значного покращення умов вологозабезпеченості  ґрунту на площах, призначених під посів озимих культур. На решті території агрометеоумови для сівби  озимини залишаються вкрай несприятливі. За  прогнозами синоптиків  найближчим часом опади не очікуються. 

За повідомленням Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації, наразі в області скошено й обмолочено 911,4 тис. га зернових та зернобобових культур або 97% до завдання, намолочено 2866,9 тис. тонн зерна при середній урожайності 31,5 ц/га.

Триває збирання пізніх зернових культур. Так, обмолочено 1,2 тис. гектара гречки або 91 % від плану, 4,9 тис. гектарів проса, що становить 75% від збиральної площі. Середня врожайність гречки становить 7,2 центнера, проса – 13,8 центнера з одного гектара. Кукурудза на зерно зібрана на площі 9,4 тис. га, отримано 27,5 тис. тонн зерна при урожайності 29,2 ц/га.

Крім зернових культур йде збирання соняшника. На сьогодні його зібрано з площі 244,6 тис. га та намолочено 393,8 тис. тонн при урожайності 16,1 ц/га.

Під майбутній урожай сільськогосподарськими підприємствами області посіяні озимі колосові на площі 227,8 тис. га, у тому числі пшениці - 199,1 тис. га або 34%, жита -   444 га або 56% та озимого ячменю 7,1 тис. га або 16% до прогнозу. Озимого ріпаку посіяно на площі 21,1 тис. га або 78 % до прогнозу. 

Польові роботи тривають.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Запоріжжя долучається до загальнонаціонального проєкту з підтримки сімейного патронату

СБУ викрила прихильника рашизму, який агітував за відновлення урср

Впродовж доби окупанти 310 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 782-го дня війни

Ветерани та члени їх сімей можуть отримати 400 тисяч гривень на відкриття бізнесу

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

За матеріалами СБУ заочну підозру отримала колаборантка, яка «здавала» загарбникам українців-противників окупації на Запоріжжі

Офісні приміщення у Запоріжжі на приватизаційному аукціоні. Електронні торги – 25 квітня 2024 року

Платформа допомоги врятованим – урядовий сервіс для підтримки постраждалих внаслідок війни

«Я мрію повернутися в рідний, вільний український Бердянськ!» – історія 19-річного юнака

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 400 разів били по Запорізькій області