Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Погода не сприяє сівбі озимих культур

29 вересня 2017 - 08:50

Погода не сприяє сівбі озимих культур

За даними Запорізького обласного центру гідрометеорології, минулого тижня на території області внаслідок проходження холодних фронтів, пов’язаних з південно-західним циклоном, спостерігалися  зливові опади різної інтенсивності та відбулося зниження температури повітря.

У районах, де пройшли ефективні опади, після довготривалого бездощового періоду з’явилася тенденція до значного покращення умов вологозабезпеченості  ґрунту на площах, призначених під посів озимих культур. На решті території агрометеоумови для сівби  озимини залишаються вкрай несприятливі. За  прогнозами синоптиків  найближчим часом опади не очікуються. 

За повідомленням Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації, наразі в області скошено й обмолочено 911,4 тис. га зернових та зернобобових культур або 97% до завдання, намолочено 2866,9 тис. тонн зерна при середній урожайності 31,5 ц/га.

Триває збирання пізніх зернових культур. Так, обмолочено 1,2 тис. гектара гречки або 91 % від плану, 4,9 тис. гектарів проса, що становить 75% від збиральної площі. Середня врожайність гречки становить 7,2 центнера, проса – 13,8 центнера з одного гектара. Кукурудза на зерно зібрана на площі 9,4 тис. га, отримано 27,5 тис. тонн зерна при урожайності 29,2 ц/га.

Крім зернових культур йде збирання соняшника. На сьогодні його зібрано з площі 244,6 тис. га та намолочено 393,8 тис. тонн при урожайності 16,1 ц/га.

Під майбутній урожай сільськогосподарськими підприємствами області посіяні озимі колосові на площі 227,8 тис. га, у тому числі пшениці - 199,1 тис. га або 34%, жита -   444 га або 56% та озимого ячменю 7,1 тис. га або 16% до прогнозу. Озимого ріпаку посіяно на площі 21,1 тис. га або 78 % до прогнозу. 

Польові роботи тривають.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня війни