Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

КРУ: раді служити народу та державі

25 січня 2008 - 15:40

Сьогодні виповнюється 15 років з дня заснування Державної контрольно-ревізійної служби України, територіальним органом якої є КРУ в Запорізькій області. Привітав ветеранів та нинішніх співробітників КРУ, які зібралися на урочистості в театрі ім. В.Г. Магара, виконуючий обов'язки голови облдержадміністрації Валерій Черкаска.

Вітаючи присутніх з професійним святом, Валерій Черкаска підкреслив, що саме Запорізька область знаходилась біля витоків формування сучасного КРУ. Адже ще до прийняття Верховною Радою України 25 січня 1993 року Закону про «Про державну контрольно-ревізійну службу в Україні», за пропозицією нинішнього першого заступника голови облради Олександра Клепакова у 1991 році було створено Контрольно-ревізійне управління Запорізького облвиконкому. Положення про це управління згодом лягло в основу чинного нині Закону «Про державну контрольно-ревізійну службу». Олександр Клепаков, який протягом багатьох років очолював обласне КРУ, тепер демонструє не менш високий професіоналізм на ниві місцевого самоврядування, зокрема, налагоджуючи ефективну співпрацю між обласною радою та облдержадміністрацією, зазначив посадовець. Сьогодні його справу - контроль за цільовим використання державних коштів, збереженням та використанням державного та комунального майна з гідністю продовжує Олександр Карабанов, якого впевнено можна назвати «запорізьким козаком». Теплі слова привітання знайшли відгук у учасників засідання, які переривали виступ Валерія Черкаски оплесками.

Кращих співробітників КРУ Валерій Черкаска нагородив почесними грамотами та цінним подарунком облдержадміністрації. Зі словами привітань до «крушників» регіону також звернулися їх нинішній керівник Олександр Карабанов, перший заступник голови облради Олександр Клепаков, інші поважні гості.

За даними облКРУ, за 15 років діяльності фахівці регіонального КРУ провели більше ніж 23,3 тисячі ревізій та перевірок підприємств, установ і організацій різних форм власності. Виявлено незаконних та нецільових витрат, нестач коштів і матеріальних цінностей, інших порушень на 4,6 млрд. гривень.

Скоординовані з органами державної влади і місцевого самоврядування, правоохоронними органами дії КРУ забезпечили додаткове надходження до бюджетів усіх рівнів понад 1 млрд. гривень. Усунено незаконне і не за цільовим призначенням витрачання бюджетних коштів, недостачі і розкрадання, інші порушення на загальну суму 2,25 млрд. гривень.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 368 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров