Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Результати моніторингу стану погашення заборгованості із заробітної плати на підприємствах–банкрутах державного сектору економіки

26 січня 2008 - 16:04

На виконання доручення Кабінету Міністрів України в області запроваджено моніторинг з погашення заборгованості із виплати заробітної плати на підприємствах державного сектору економіки, у статутному фонді яких державна частка перевищує 25% та щодо яких порушено провадження у справі про банкрутство. В процесі моніторингу запроваджено вивчення проблемних питань на підприємствах та пошук шляхів їх вирішення.

На початок 2007 року обліковувалось 19 підприємств цього сектору економіки, які мали заборгованість із заробітної плати, сума боргу працівникам становила 13505,0 тис.грн.

На кінець 2007 року кількість таких підприємств зменшено до 12, а суму їх заборгованості зменшено до 4313,8 тис.грн. (скорочено на 9191,2 тис.грн. або на 68,06%).

Погасили заборгованість 6 підприємств: Державне дослідне господарство “Запорізьке”; ВАТ “Мелітопольський верстатобудівний завод ім.23 Жовтня”; ВАТ «Енергодарський хлібозавод»; ВАТ «Оріхівський Агрос», ВАТ „Траса”, ДП „Регіональний торгово-сервісний центр сільгоспмашин „Агротехпостач”. Виключено із кола спостережень внаслідок: продажу державних корпоративних прав 3 підприємства - ВАТ “Шляхмаш”, ВАТ «Пришибський комбінат хлібопродуктів», ВАТ «Завод «Південгідромаш»; зміни власника - ВАТ „Південдизельмаш” (розпорядженням КМУ від 26.09.2007 №784-р „Про передачу акцій ВАТ „Південдизельмаш” у спільну власність територіальних громад Запорізької області).

З метою підвищення ефективності проведення процедур банкрутства з боку арбітражних керуючих головним управлінням економіки підготовлені та надані звернення облдержадміністрації до Міністерства економіки та РНБО України з пропозиціями щодо удосконалення чинного законодавства з питань банкрутства (в цілому за рік – 6, останнє від 07.12.2007 № 4780/08-09).

Протягом IV кварталу були підготовлені матеріали для розгляду стану справ на підприємствах – банкрутах державного сектору економіки на 3 засіданнях обласної комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.

 

 

Головне управління економіки

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 797-го дня війни