Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізький інститут педагогічної освіти підписав меморандум про співпрацю з The LEGO Foundation

11 жовтня 2017 - 16:31

У Запорізькому обласному інституті післядипломної педагогічної освіти відбулася офіційна зустріч з віце-президентом The LEGO Foundation (Королівство Данія) Каспером Оттоссоном Канструпом і керівником проекту «Сприяння освіті» в Україні Оксаною Ромою у межах меморандуму про взаєморозуміння між МОН України та The LEGO Foundation. До участі долучився заступник голови облдержадміністрації Едуард Гугнін.

Під час зустрічі було підписано Меморандум  між The LEGO Foundation та інститутом педагогічної освіти, метою якого є співпраця у сфері професійного розвитку педагогів дошкільної та початкової ланки освіти, удосконалення якості післядипломної педагогічної освіти шляхом упровадження новітніх освітніх підходів та співпраця у сфері науково-методичного та моніторингового супроводу діяльності The LEGO Foundation щодо впровадження проекту «Сприяння освіті».

Після підписання документа гості ознайомилися з основними напрямами діяльності інституту з підготовки педагогічних працівників  з використанням інноваційних освітніх технологій, зокрема  ігрових, проектувальних, конструювальних.

Едуард Гугнін зазначив, що основним викликом для органів виконавчої влади сьогодні є успішна імплементація нового Закону України «Про освіту», який надає більшу автономію суб'єктам освітньої діяльності у виборі форм та методів навчання. Використання ігрових методів навчання є важливим кроком у цьому напрямку. Посадовець також зауважив, що дитина повинна з радістю йти до школи, а для цього необхідно створити розвиваюче та мотивуюче освітнє середовище. Едуард Гугнін наголосив на важливості принципів людиноцентризму, «неоднотипності дитини», «єдності у різноманітності»,  що є офіційним гаслом Європейського Союзу, а для впровадження цих принципів вчителі та вихователі повинні використовувати різні інструменти та форми взаємодії з учнями.

Протягом 2017 року Інститут тісно співпрацює з The LEGO Foundation: у межах «Педагогічного інтенсиву» та «Серпневих студій», тренери проекту «Сприяння освіті» презентували майстер-класи для педагогічних працівників Запорізької області з використанням конструктора LEGO, а також проводили тренінги на курсах підвищення кваліфікації практичних психологів дошкільних навчальних закладів і шкіл Запорізької області.

Підписання Меморандуму про співпрацю з The LEGO Foundation має стати першим кроком у розвитку майбутнього освітнього простору в області.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей