Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Валерій Черкаска: «Автоперевізники-порушники людей возити не будуть»

1 лютого 2008 - 13:49

Виконуючий обов'язки голови облдержадміністрації Валерій Черкаска провів брифінг для ЗМІ, на якому поінформував журналістів про виконання Указу Президента України Віктора Ющенка «Про невідкладні заходи з забезпечення безпеки дорожнього руху». У спілкуванні з пресою також взяли участь начальник УМВС України в Запорізькій області Олександр Шмітько та начальник УДАІ УМВС України в Запорізькій області Вадим Воронков.

Завдяки спільній роботі ОДА та правоохоронців у січні поточного року аварійність на автошляхах області зменшилася на 20% порівняно з аналогічним періодом минулого року, поінформував журналістів Валерій Черкаска. Якщо минулорічного січня щодня відбувалося 2-3 ДТП зі смертельними наслідками, то зараз ця цифра зменшилася до одиниці, нерідко день минає і без дорожніх пригод зі смертельними наслідками, повідомив Олександр Шмітько.

З початку цього року за рішенням судів водійських прав на строк від 3 місяців до двох років були позбавлені 1329 несумлінних водіїв. Найбільш поширеними порушеннями, через які вони були переведені до числа пішоходів, були: водіння транспортного засобу у нетверезому стані, створення аварійних ситуацій, відмова зупинитися на вимогу працівників ДАІ тощо.

Валерій Черкаска окреслив спільне завдання для правоохоронців та обласної виконавчої влади.

- Ми повинні посилити контроль за підготовкою водіїв. На жаль, доволі часто атестаційні іспити перетворюються на просту формальність.

Посадовець наголосив на незмінності позиції облдержадміністрації щодо несумлінних автоперевізників у разі спричинення ними ДТП зі смертельними наслідками, виявлення за кермом нетверезого водія (за минулий місяць було затримано 14 водіїв маршруток у нетверезому стані!). Такі підприємства більше не перевозитимуть людей в Запорізькій області.

Згідно розпорядження голови облдержадміністрації від 12 листопада 2007 № 384 «Про стан справ та заходи щодо підвищення якості послуг при перевезенні пасажирів автомобільним транспортом у Запорізькій області» на сьогоднішній день вже перевірено 591 суб'єкт господарювання, що здійснює регулярні автобусні перевезення. За результатами проведених перевірок протягом 2007-2008 року розірвано 28 договорів з автоперевізниками, які допустили порушення чинного законодавства. Направлено подання щодо позбавлення ліцензій автоперевізників у 25 випадках.

Також Валерій Черкаска назвав фінансові важелі, які спільно з іншими органами влади обласна державна адміністрація застосовуватиме для покращення ситуації на дорогах. Разом з міжфракційним об'єднанням «Запорізький край», створеним у Верховній Раді, керівник регіону буде добиватися виділення близько ста мільйонів гривень на модернізацію ділянки траси «Харків-Сімферополь», сталого фінансування будівництва запорізьких мостів. На подолання проблеми спрямована обласна програма з забезпечення безпеки руху на 2008-2012 роки, затверджена обласною радою, якою передбачено, зокрема, зміцнення матеріально-технічної бази ДАІ. Облдержадміністрація також проводить спільну роботу з Запорізьким міським головою Євгеном Карташовим щодо закупки на лізингових умовах 60 автобусів великої місткості, які здатні вирішити проблему перевезення пасажирів зі спальних районів міста.

До відома: згідно з даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, щороку у світі на дорогах гине близько 1,2 млн. людей, а кількість поранених складає близько 10 млн. В Україні щороку в дорожньо-транспортних пригодах гинуть до 7,5 тисяч людей, кількість травмованих становить від 38 до 60 тис. осіб.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також