Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Керівник регіону щотижня особисто прийматиме громадян

4 лютого 2008 - 10:19

Виконуючий обов'язки голови облдержадміністрації Валерій Черкаска провів виїзний особистий прийом громадян, цього разу – в Запорізькій райдержадміністрації.

Жителі району зверталися до посадовця за сприянням у виділенні фінансової допомоги для розвитку інфраструктури своїх населених пунктів, порадою з питань законодавства та проханням допомогти захистити їх соціальні права.

Так, делегати Долинської сільради просили Валерія Черкаску сприяти виділенню коштів на побудову в їхньому селі середньої школи, оскільки стара будівля зведена ще у 1924 році і не відповідає сучасним вимогам. Для зведення нової школи необхідно 15 мільйонів гривень, 4 з яких згодна надати сільська громада. Виконуючий обов'язки голови ОДА погодився з необхідністю побудови нової школи, але при цьому підкреслив, що треба ретельно вивчити це питання. Можливим варіантом розв'язання проблеми стане придбання шкільного автобусу, який возитиме сільських дітей на навчання до шкіл міста Запоріжжя, які не заповнені на 100%.

Найближчим часом Валерій Черкаска має намір провести наради з Запорізьким міським головою Євгеном Карташовим і головою Запорізької райдержадміністрації Олександром Олійником та розглянути питання забезпечення питною водою Степанівської сільради. Це керівник регіону пообіцяв степанівцям на їх прохання посприяти сталому забезпеченню питною водою.

- На жаль, 426 сіл у Запорізькій області до цього часу не мають сталого постачання питної води, - зазначив Валерій Черкаска. – Ми розробили програму «Питна вода в Запорізькій області» і сподіваємось, що уряд виділить на її фінансування 170 мільйонів гривень.

Водночас Валерій Черкаска, звертаючись до представників місцевих громад, вкотре закликав їх більш ефективно використовувати місцеві фінансові можливості – проводити конкурси та аукціони з продажу землі, стежити за своєчасністю та відповідністю відрахувань за землю підприємствами, які знаходяться на території сільради.

Представникам державних сільськогосподарських підприємств, які прийшли на прийом, Валерій Черкаска наголосив на незмінності власної позиції – необхідно якнайшвидше провести розпаювання земель, щоб працівники підприємств отримали належні їм державні акти на землю.

Підбиваючи підсумки прийому громадян, Валерій Черкаска відзначив недостатність системної роботи райдержадміністрації з вирішення проблем району.

- Район має потужності та можливості, щоб розв'язувати 90% проблем, про які я сьогодні почув, але або бажання немає, або щось заважає, або не звертається увага на ці напрямки роботи. Хочу вас запевнити – облдержадміністрація не буде давати жодного спуску у справі наповнення місцевих бюджетів, наведенні порядку у користуванні землею, вирішенні соціальних проблем, - наголосив Валерій Черкаска, звертаючись до керівництва райдержадміністрації. – Мобілізуйтесь! Є над чим працювати – закочуйте рукави та працюйте.

Валерій Черкаска запевнив, що його особисті виїзні прийоми громадян будуть постійними і відбуватимуться щотижня.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 813-го дня війни

Запоріжці долучилися до науково-практичної конференції «Україно моя вишивана»

Спорт, патріотизм та ментальне здоров'я: в День вишиванки школярі навчались опановувати власні емоції

В Запоріжжі створили вишиванку-оберіг, яка стане талісманом для воїнів на передовій

Запорізький край відзначає день вишиванки

Емоції, командний дух та воля до перемоги: «Їжаки» тріумфують у фіналі «Пліч-о-пліч» у Запоріжжі

«Незламний хаб» розквітнув вишиванками: переселенці з окупованих територій відзначили свято єдності та підтримки

СБУ ідентифікувала 6 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі, які забезпечували перевезення бюлетенів під час проведення фейкових виборів

Оголошено набір на безоплатне навчання на психологів, що працюють з ветеранами

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Двох чоловіків та жінку поранено під час ворожої атаки по Василівському району.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 812-го дня війни