Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Бюджет Пенсійного фонду області нині бездефіцитний

4 лютого 2008 - 10:36

До бюджету Фонду, що формується на території області, з усіх джерел фінансування минулого року надійшло понад 4 млрд. 200 тис. грн. Порівняно з 2006 надходження збільшились майже на 35%. Це дозволило забезпечити потреби на пенсійні виплати , які зросли на третину.

Для покращення роботи з платниками вперше минулого року запроваджено їх звітування в електронній формі.

Збережена позитивна тенденція виплати пенсій через банківські установи. У такий спосіб Фонд заощадив понад 17 млн. грн.

На думку керівництва регіону, головне та підвідомчі управління Пенсійного фонду досить успішно і на належному професійному рівні справляються з поставленими завданнями попри всі існуючі проблеми.

- Особливо яскраво це засвідчила робота у січні поточного року, – наголосив, виступаючи на засіданні колегії, в.о. голови ОДА Валерій Черкаска. – Ви без найменшого розкачування, перейшовши на режим подовженого дня і тижня, приступили до практичної реалізації змін, внесених Законом України про Державний бюджет на 2008 рік у частині пенсійного законодавства.

Як відомо, середній розмір пенсії у січні збільшено на 27% або на 160 грн. і зараз по країні він становить 750 грн. на місяць. А в нашій області ці показники ще вищі. Середня пенсія зросла на 29%, тобто майже на 175 грн. і сягає 784 грн. на місяць.

Програма Кабінету Міністрів України передбачає поетапне збільшення пенсій і подальше вдосконалення пенсійного законодавства аж до його уніфікації та прийняття у близькій перспективі єдиного Пенсійного кодексу.

Таким чином, пенсійна реформа набирає національного статусу. Сторонніх спостерігачів, зокрема, з числа владних структур у ній бути не може. Саме у контексті питань про взаємну співпрацю органів влади та Пенсійного фонду Валерій Черкаска висловив кілька міркувань.

- Нас з вами об'єднує спільна турбота про старше покоління. Я глибоко переконаний, що успіх на цій ниві залежатиме від подальшого зміцнення взаємодії органів Пенсійного фонду з усіма ланками державної влади і місцевого самоврядування, з господарськими, профспілковими та громадськими організаціями. Не має сумніву, що з боку облдержадміністрації цей важливий напрям роботи буде посилюватися, - запевнив присутніх керівник регіону.

Реалізація програмних положень Уряду щодо державної політики у сфері пенсійного забезпечення змушує передусім дбати про надійну та стійку економічно-фінансову базу сучасної пенсійної системи. Простіше кажучи, про наповнення пенсійної скарбниці. У зв'язку з цим обласна державна адміністрація бере під системний моніторинговий контроль всі галузі, де виплачується зарплата нижче середньої по регіону. Особлива увага – суб'єктам господарювання на селі, де зайнята майже четверта частина населення краю.

Спільним полем взаємодії, на думку В. Черкаски, має стати легалізація заробітної плати та внормована сплата податків і пенсійних внесків у повному обсязі у всіх сферах господарювання.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 813-го дня війни

Запоріжці долучилися до науково-практичної конференції «Україно моя вишивана»

Спорт, патріотизм та ментальне здоров'я: в День вишиванки школярі навчались опановувати власні емоції

В Запоріжжі створили вишиванку-оберіг, яка стане талісманом для воїнів на передовій

Запорізький край відзначає день вишиванки

Емоції, командний дух та воля до перемоги: «Їжаки» тріумфують у фіналі «Пліч-о-пліч» у Запоріжжі

«Незламний хаб» розквітнув вишиванками: переселенці з окупованих територій відзначили свято єдності та підтримки

СБУ ідентифікувала 6 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі, які забезпечували перевезення бюлетенів під час проведення фейкових виборів

Оголошено набір на безоплатне навчання на психологів, що працюють з ветеранами

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Двох чоловіків та жінку поранено під час ворожої атаки по Василівському району.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 812-го дня війни