Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Сьогодні своє 15-річчя відзначає наймолодший район Запорізької області – Великобілозерський

4 лютого 2008 - 19:07

Під час виступу на урочистих зборах в районній державній адміністрації Валерій Черкаска відмовився від шаблонної святкової промови. Натомість посадовець окреслив низку першочергових завдань, над вирішенням яких варто зосередити спільні зусилля обласній виконавчій та районній владі.

- Перш за все, я хочу вибачитися перед сільгоспвиробниками району за те, що 240 тисяч гривень, які в 2007 році було виділено із обласного бюджету на підтримку виробників, район не зміг використати і вони надішли іншим сільгосппідприємствам. У 2008 році обіцяю звернутись із клопотанням до обласної ради щодо виділення Великобілозерському району 400 тисяч гривень на придбання сучасної техніки (комбайнів, тракторів, посівних комплексів). Сподіваюсь, що цього разу район підтримає ініціативу обласної влади і встигне освоїти кошти. На жаль, аналогічна ситуація і з освітленням: район не зміг використати 55 тисяч гривень, виділених для Великої Білозерки. Для мене це загадка… В 2008 році ми збільшимо фінансування робіт з освітлення удвічі або втричі. І спробуйте хоч копійчину повернути до обласного бюджету, шановний Іване Сергійовичу, - звернувся Валерій Черкаска до першого заступника голови райдержадміністрації Івана Візнюка. - У 2008 році також необхідно поставити крапку й у справі опалення шкіл, - додав посадовець.

Водночас керівник регіону подякував керівництву райдержадміністрації за встановлення нормальної співпраці з районною радою та переведення на електроопалення Центральної районної лікарні.

Вітаючи із 15-річчям району, Валерій Черкаска нагородив ювілейно медаллю «За розвиток Запорізького краю» колишнього голову райдержадміністрації, нинішнього керівника районного управління Пенсійного фонду Віктора Буца та заступника голови-керівника апарату райдержадміністрації Валентину Назаренко. Кращим представникам району вручено цінні подарунки та почесні грамоти облдержадміністрації.

- Найкращим подарунком на наступний день народження району має стати відчутне поліпшення життя людей. Закликаю всіх спільно працювати на цей результат, - наголосив Валерій Черкаска присутніх.

Нагадаємо, що Великобілозерський район як адміністративно-територіальна одиниця створено згідно постанови Верховної Ради України від 3 лютого 1993 року № 2980-ХІІ. Його загальна площа становить 47 тисяч гектарів, що складає 1,7% загальної площі області.

На території району розташовано 5 населених пунктів: Велика Білозерка, а також Гюнівка, Качкарівка, Новопетрівка, Зелена балка.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

В Запоріжжі створили вишиванку-оберіг, яка стане талісманом для воїнів на передовій

Запорізький край відзначає день вишиванки

Емоції, командний дух та воля до перемоги: «Їжаки» тріумфують у фіналі «Пліч-о-пліч» у Запоріжжі

«Незламний хаб» розквітнув вишиванками: переселенці з окупованих територій відзначили свято єдності та підтримки

СБУ ідентифікувала 6 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі, які забезпечували перевезення бюлетенів під час проведення фейкових виборів

Оголошено набір на безоплатне навчання на психологів, що працюють з ветеранами

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Двох чоловіків та жінку поранено під час ворожої атаки по Василівському району.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 812-го дня війни

Від пожежника до фармацевта: запорізькі виші презентували свої можливості на спеціалізованій виставці

Прийомні сім'ї та опікуни за кордоном зможуть отримати матеріальну допомогу

Безоплатне зубопротезування для військових та ветеранів: як і де отримати