Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У здоровому довкіллі – здорові люди

5 лютого 2008 - 12:33

З 2 лютого – Всесвітнього дня водно-болотних угідь – триває місячник, який цього року за пропозицією Бюро Рамсарської конвенції проходить під девізом «Здорові водно-болотні угіддя – здорові люди». Україна входить у число 157 країн – Договірних сторін, які підписали Конвенцію про водно-болотні угіддя.

Загалом Україна має досить значні площі водно-болотних угідь. 4% її території вкриті поверхневими водами (річками, озерами, водосховищами, ставками тощо), а відкриті заболочені землі складають 1,6%. До цього слід додати великі морські акваторії, які відіграють надзвичайно важливу екологічну роль, зокрема під час міграцій птахів. З цього масиву 33 водно-болотні угіддя загальною площею біля 678 тис.га мають статус міжнародного значення і охороняються Конвенцією. У Запорізькій області до таких екосистем належать Молочний лиман, Коса Обіточна та затока Обіточна, гирло р. Берди з косою Бердянською та затокою Бердянською.

Цього року у рамках відзначення Дня водно-болотних угідь фахівцями порушується проблема взаємозв'язку між здоровими функціонуючими водно-болотними екосистемами та здоров'ям людини. Доведено, що ціною поганого менеджменту водно-болотних угідь та загроз, пов'язаних з цим, може бути скорочення життя більш ніж 3 мільйонів людей кожного року.

Реалізація на практиці пріоритетів щодо поліпшення збереження водно-болотних угідь можлива лише за умови значних зусиль усіх державних а недержавних організацій, всього населення. І всі ми маємо цього прагнути, бо інакше не зможемо подолати нищівні для довкілля тенденції, що можуть вилитися в катастрофічні явища.

 

Держуправління охорони навколишнього природного середовища в Запорізькій області

Читайте також

Оголошено набір на безоплатне навчання на психологів, що працюють з ветеранами

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Двох чоловіків та жінку поранено під час ворожої атаки по Василівському району.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 812-го дня війни

Від пожежника до фармацевта: запорізькі виші презентували свої можливості на спеціалізованій виставці

Прийомні сім'ї та опікуни за кордоном зможуть отримати матеріальну допомогу

Безоплатне зубопротезування для військових та ветеранів: як і де отримати

Вже скоро в Дії зʼявиться посвідчення ветерана – записатися на тестування можна вже зараз

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 268 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 811-го дня війни

Наша мета – до кінця року відновити багатоквартирні будинки в Запоріжжі, які значно постраждали від ракетних обстрілів, – Іван Федоров