Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Едуард Гугнін: «Синергія взаємодії влади та громадськості має дати результат»

8 лютого 2018 - 15:31

Уперше в цьому році на засідання зібралася оновлена координаційна рада з питань розвитку громадянського суспільства, яку очолюють співголови:  заступник голови облдержадміністрації Едуард Гугнін та доктор політичних наук, координатор Асоціації регіональних аналітичних центрів по Запорізькій області, завідувач кафедри загальноправових та політичних наук ЗНТУ Дмитро Арабаджиєв. У заході також взяли голова громадської організації «Центр соціальної інженерії», менеджер освітніх програм Українського незалежного центру політичних досліджень Ольга Коваленко, менеджер з питань державної політики сприяння розвитку громадянського суспільства Українського незалежного центру політичних досліджень Кирило Сидорчук, науковці, експерти, представники громадських організацій та об’єднань.

- Якщо немає потужних інституцій громадського суспільства, не може розвиватися держава, тому мають бути створені та діяти інституції контролю громади за владою. У нас налічується  кілька тисяч громадських організацій та об’єднань, проте не всі вони діють  чи працюють ефективно. Синергія взаємодії місцевих органів влади та громадськості має давати певні результати, тож нам необхідно крок за кроком розвивати взаємовідносини. Громадська рада має підтримку обласної влади , ми разом будемо втілювати у життя всі надбання та пропозиції,  створювати умови для розвитку інституцій громадського суспільства, - зазначив  Едуард Гугнін.

Учасники заходу обговорили концепцію громадянської освіти у Запорізькій області; питання міжсекторального співробітництва і залучення громадськості до впровадження реформи децентралізації в Запорізькій області;  залучення інституцій громадянського суспільства до моніторингу євроінтеграційних процесів та імплементації положень Угоди про Асоціацію з ЄС на регіональному рівні. Саме ці напрямки координаційна рада визначила пріоритетними у своїй роботі на 2018 рік та на їх основі виробила план конкретних заходів.

Так, у рамках пріоритетів протягом року планується проведення публічної дискусії щодо оцінки громадськістю рівня розвитку громадянського суспільства та індексу демократії у Запорізькій області; проведення засідань за круглими столами, інформаційно-методичних нарад, зустрічей щодо основних реформ, які проводяться у регіоні, за участю інститутів громадянського суспільства; проведення прес-турів до об’єднаних територіальних громад  Запорізької області; активізувати заходи, спрямовані на підвищення громадянської освіти населення щодо можливості захисту своїх прав та вираження інтересів за участю інститутів громадянського суспільства; проведення консультацій з громадськістю з актуальних питань реалізації державної політики на регіональному рівні, обговорення проектів регуляторних актів, програм економічного, соціального та культурного розвитку, звітів головних розпорядників бюджетних коштів тощо.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня війни