Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Валерій Черкаска: «2008 рік має стати роком наведення порядку та ефективної боротьби зі злочинністю»

17 березня 2008 - 15:44

Виконуючий обов'язки голови обласної державної адміністрації Валерій Черкаска взяв участь у роботі розширеного засідання колегії УМВС України в Запорізькій області. Під час свого виступу керівник регіону накреслив пріоритетні напрямки співробітництва між правоохоронними органами та обласною державною адміністрацією, а також вручив нагороди та цінні подарунки керівництву правоохоронців.

Загалом керівництво обласної державної адміністрації позитивно оцінює діяльність правоохоронних органів на початку поточного року, - зазначив у своєму виступі Валерій Черкаска. Так, порівняно з аналогічним періодом минулого року на 26,9% зменшилась кількість пограбувань, на 14,4% - крадіжок державного та колективного майна, на 2,8% - крадіжок особистого майна, на 43,4% - кількість незаконних заволодінь транспортними засобами.

У той же час рівень злочинності в області залишається одним з найвищих в країні та складає 21,8 злочинів на 10 тисяч населення (по Україні в середньому – 14,6). Саме це «перше місце» викликає занепокоєння. Тому глава регіону наголосив міліціянтам на необхідності зосередити свої зусилля на викритті та профілактиці тяжких та особливо тяжких злочинів, а також на посиленні контролю за використанням бюджетних коштів, які залишаються одним з суттєвих джерел незаконного збагачення.

- Тільки за два місяця поточного року у бюджетній сфері викрито 65 злочинів, що на 30% більше, аніж аналогічного періоду 2007 року, - зазначив Валерій Черкаска. – З одного боку, це свідчить про більш наступальний характер роботи правоохоронних і контролюючих органів, а з іншого, не можна не визнати: крадуть ще дуже багато.

2008 рік, на думку виконуючого обов'язки голови ОДА, повинен стати роком наведення порядку та ефективної боротьби з різними формами злочинності. Сприяти цьому повинна більш тісна взаємодія органів виконавчої влади з правоохоронцями. Валерій Черкаска впевнений, що спільний аналіз стану та результатів діяльності правоохоронних органів та інших державних органів по боротьбі зі злочинністю та корупцією, підготовка та проведення колегій, семінарів, координаційних нарад керівників правоохоронних органів з питань боротьби зі злочинністю, розроблення та затвердження узгоджених планів роботи сприятимуть ефективній взаємодії органів влади по боротьбі зі злочинними проявами.

З огляду на недавнє ДТП зі смертельними наслідками, що сталося в Запоріжжі по вул. Істоміна, Валерій Черкаска відзначив недостатній рівень контролю за технічним станом громадського транспорту та профілактики. Для недопущення подібних ДТП посадовець підписав розпорядження, згідно з яким посилюється контроль за технічним станом громадського транспорту регіону.

Начальник обласного управління МВС Олександр Шмітько подякував Валерію Черкасці та голові обласної ради Олександру Нефьодову за розуміння та надання міліції області матеріально-технічної допомоги, яка дозволяє підвищити ефективність оперативно-службової діяльності.

- Разом з обласною радою ми зробимо все, щоб розмір коштів, спрямованих у 2008 році на вирішення соціально-побутових проблем працівників міліції не був зменшений, - запевнив правоохоронців Валерій Черкаска.

Згідно розпорядження голови обласної державної адміністрації, за високий професіоналізм, вагомий внесок у зміцнення законності й правопорядку в області медаллю «За розвиток Запорізького краю» нагороджено першого заступника начальника – начальника кримінальної міліції управління МВС України в Запорізькій області Івана Пазинича. Також Валерій Черкаска особисто вручив цінний подарунок начальнику УМВС України в Запорізькій області Олександру Шмітьку.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області