Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Співпраця Запорізького краю зі Світовим банком виходить на новий рівень

17 березня 2008 - 17:48

Виконуючий обов'язки голови облдержадміністрації Валерій Черкаска під час робочої зустрічі з представниками Світового банку запропонував доповнити угоду про реалізацію «Програми реабілітації гідроенергетики України», в рамках якої банк фінансує у тому числі реконструкцію і переобладнання Дніпрогесу, заходами, спрямованими на поступальний ефективний соціально-економічний розвиток регіону.

Зустріч, що відбулася в головному адміністративному корпусі Дніпровської гідроелектростанції, зібрала представників структурних підрозділів облдержадміністрації, Запорізького міськвиконкому, керівництво станції.

Модератором заходу виступив перший заступник голови ОДА Олександр Бережний. Світовий банк представляв керівник департаменту реалізації регіональних проектів Пітер Томсон.

У ході спілкування йшлося про залучення активів Світового банку до реалізації заходів з впровадження екологічної безпеки в регіоні, будівництва та реконструкції очисних споруд, застосування енергозберігаючих технологій, підготовки до «Євро-2012».

Пан Томсон підтримав ініціативу очільника області. Він інформував учасників зустрічі про можливість залучення до фінансування зазначених проектів сестринської організації Світового банку – Міжнародної фінансової корпорації

- Сьогодні відбулося предметне обговорення наших пропозицій, - підбив риску зустрічі Валерій Черкаска. – Пакет документів ми передали представникам Світового банку. Вже у квітні очікуємо розширену делегацію банкірів для підписання протоколу про наміри. Досвід співпраці з цією установою, яка користується високим міжнародним авторитетом, свідчить, що реальні фінансові важелі , які пропонує нам Світовий банк, можна ефективно використати для подальшого розвитку нашого краю.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 813-го дня війни

Запоріжці долучилися до науково-практичної конференції «Україно моя вишивана»

Спорт, патріотизм та ментальне здоров'я: в День вишиванки школярі навчались опановувати власні емоції

В Запоріжжі створили вишиванку-оберіг, яка стане талісманом для воїнів на передовій

Запорізький край відзначає день вишиванки

Емоції, командний дух та воля до перемоги: «Їжаки» тріумфують у фіналі «Пліч-о-пліч» у Запоріжжі

«Незламний хаб» розквітнув вишиванками: переселенці з окупованих територій відзначили свято єдності та підтримки

СБУ ідентифікувала 6 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі, які забезпечували перевезення бюлетенів під час проведення фейкових виборів

Оголошено набір на безоплатне навчання на психологів, що працюють з ветеранами

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Двох чоловіків та жінку поранено під час ворожої атаки по Василівському району.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 812-го дня війни