Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

«Дерево - як дитина: потребує опіки»

22 березня 2008 - 12:50

Виконуючий обов'язки голови облдержадміністрації Валерій Черкаска під час «Зеленої толоки» посадив кілька кущів калини у парку ім. Шевченка на острові Хортиця та саджанців липи біля пам'ятника фронтовикам-автомобілістам на в'їзді у Запоріжжя.

Акція з озеленення та благоустрою території області триває з 5 березня. В рамках держави її ініціював Президент України Віктор Ющенко. На виконання його Указу «Про проведення Весняної толоки з озеленення та благоустрою» очільник області не обмежився підписанням розпорядження про організацію і проведення заходів упорядкування у містах та інших населених пунктах області. А особисто активно долучився до робіт з поновлення зелених насаджень, ліквідації стихійних сміттєзвалищ. У заході на острові Хортиця взяли участь перший заступник голови ОДА Олександр Бережний, заступники голови ОДА Геннадій Фукс та Микола Фролов, заступник голови ‑ керівник апарату облдержадміністрації Роман Дригинич, працівники структурних підрозділів ОДА, депутати обласної ради, представники громадськості та ЗМІ, бізнесмени та підприємці. Всі завзято працювали. І за годину підходи до парку ім.Шевченка прикрашали кілька десятків ново висаджених кущів калини.

- Дерево - як дитина: воно потребує щоденної опіки, - висловив власне переконання Валерій Черкаска. – Тому ми й надалі ретельно слідкуватимемо за молодими посадками. До участі в акції залучаймо й наших дітей. У загальноосвітніх навчальних закладах будуть проведені акції «Посади дерево і збережи його». Наша акція з відродження природної краси Запорізького краю не обмежується сьогоднішніми заходами. Предки передали нам чудову природну спадщину . І наш обов'язок перед нащадками – зберегти і примножити цю красу та багатство. Загалом в рамках акції цього року в нашій області планується висадити 1100 гектарів лісу.

Відповідаючи на питання журналістів, щодо найпершого, висадженого у житті дерева, Валерій Черкаска зазначив:

- Перше – дерево, висаджували разом з батьком на дачі. А друге - берізка на косі в Кирилівці, де познайомився зі своєю майбутньою дружиною. Не приховую, що є велике бажання з'їздити, подивитися, як це дерево себе почуває.

З острова Хортиця посадовець перебрався до пам'ятника фронтовикам-автомобілістам на в'їзді у Запоріжжя, де працювали голова Запорізької РДА Олександр Олійник та його підлеглі. Коли керівник області прибув на місце, територія вже була прибрана від бруду і торішнього листя. Втім, роботи вистачило і Валерію Черкасці. Взявши в руки лопату, він взяв участь у висадці молоденьких липок.

- Спільно ми подбаємо про поліпшення естетичного, санітарного стану прибудинкових територій, місць масового перебування та відпочинку населення, створимо нові зелені зони, парки, сквери, дитячі та спортивні майданчики. Вздовж доріг мають бути встановлені збірники для сміття, - пояснив власне завзяття журналістам. - Особливу увагу приділимо впорядкуванню меморіальних комплексів та територій заповідників, пам'ятників загиблим визволителям.

Далі дорога керівника області пролягла через Василівський та Михайлівський райони, де він також зробив свій внесок у справу впорядкування території та проконтролював проведення весняної толоки місцевими органами влади.

- Сьогодні природа дала нам шанс успішно продовжити "Зелену толоку". Відзначу, що Запорізькій та Василівський райони досить непогано спрацювали в цьому напрямку, - підбив попередні підсумки "Зеленої толоки" Валерій Черкаска. – Але хотів би наголосити: робота з озеленення не повинна обмежуватися сьогоднішнім днем – це повинна бути постійна системна праця з прибирання та озеленення території області.

За підсумками акції «Зелена толока», яка триватиме до 20 квітня, серед населених пунктів області буде проведено конкурс на звання «Населений пункт найкращого благоустрою».

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення керуючого Запорізькою єпархією православної церкви України єпископа Фотія напередодні Великодня

Свято краси та грації, сили та швидкості: відбувся обласний фінал змагань «Пліч-о-пліч» з черліденгу та футзалу

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області