Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька область демонструє високий рівень соціального партнерства

27 березня 2008 - 16:23

Виконуючий обов'язки голови обласної державної адміністрації Валерій Черкаска взяв участь у зборах профактиву обласної організації профспілки працівників освіти і науки України.

У своїх виступах представники первинних профспілкових організацій звітували про проведену за рік роботу: вдосконалення внутрішньої профспілкової діяльності, формування позитивного іміджу профспілки, посилення інформаційно-методичного забезпечення, навчання профактиву, а також порушували нерозв'язані до цього часу проблеми освітян.

Профспілчани висловлювали занепокоєння ігноруванням багатьма органами місцевого самоврядування ст.44 Закону України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності», якою передбачено відрахування на культурно-масові, фізкультурні і оздоровчі заходи. Освітяни не приховували стурбованості фактами невиплати або часткової виплати (10-30%) педагогам щорічної грошової винагороди в розмірі одного посадового окладу за сумлінну працю, зразкове виконання службових обов'язків.

Вітаючи учасників зборів, Валерій Черкаска поінформував освітян про нещодавнє засідання Національної ради з питань взаємодії органів державної влади та органів місцевого самоврядування під головуванням Президента України та нагальні завдання щодо реформування міжбюджетних відносин, які Віктор Ющенко ставить перед Нацрадою. Їх виконання сприятиме забезпеченню потреб освітян, переконаний Валерій Черкаска.

- Незалежно від остаточної конфігурації Державного бюджету на 2008 рік будьте певні, що освітяни знайдуть якнайповнішу підтримку з боку обласної влади, - запевнив учасників зборів Валерій Черкаска. - Так, у цьому році ми вперше за роки незалежності направляємо з обласного бюджету 29 мільйонів гривень на ремонт закладів освіти регіону.

- Завдяки соціальному діалогу між профспілками, облдержадміністрацією, обласною радою та роботодавцями соціальне партнерство в Запорізькій області знаходиться на високому рівні, - констатував голова обласної ради профспілок Віктор Сластьон.

Учасники зборів ухвалили звернення до міжфракційної депутатської групи «Запорізький край», в якому висловили пропозиції щодо захисту соціально-економічних прав та гарантій працівників освіти та студентства, а також за підсумками проведення обласного конкурсу на кращу первинну профспілкову організацію нагородили переможців та учасників конкурсу.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»