Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

"Весняна толока" оновила країну лісами

8 квітня 2008 - 12:41

Виконуючий обов'язки голови облдержадміністрації Валерій Черкаска разом з заступником голови ОДА Геннадієм Фуксом взяли участь у всеукраїнській селекторній нараді з підбиття попередніх підсумків виконання Указу Президента України «Про проведення Весняної толоки з озеленення та благоустрою».

Заступник Глави Секретаріату Президента України Роман Безсмертний нагадав учасникам наради – керівникам місцевих органів виконавчої влади - про домовленість, досягнуту 7 березня на попередній всеукраїнській селекторній нараді: за місяць підбити підсумки виконання Указу Президента України «Про проведення Весняної толоки з озеленення та благоустрою». Роман Безсмертний звернув увагу керівників регіонів на відповідність звітних даних, що надаються до Секретаріату Глави держави, реаліям, а також на необхідності сталої роботи з озеленення та благоустрою.

- До Великодня нам потрібно завершити благоустрій міст, селищ, місць масового відпочинку наших громадян, - підкреслив посадовець. Враховуючи наближення поминальних днів, заступник Глави Секретаріату Президента попросив звернути особливу увагу на приведення до ладу територій кладовищ, меморіальних комплексів, місць поховань героїв війни. Очільник також наголосив на необхідності постійної турботи про вже висаджені дерева.

Говорячи про хід виконання Указу Президента, Роман Безсмертний нагадав, що до 22 березня поточного року регіони мали ініціювати внесення змін до місцевих бюджетів з метою передбачення коштів на озеленення та благоустрій. Однак на сьогодні відповідні пропозиції надали лише 9 областей та Київ.

Валерій Черкаска поінформував Романа Безсмертного про проходження Весняної толоки в Запорізькій області. Керівник регіону повідомив, що за пропозицією облдержадміністрації в обласному бюджеті передбачено 1 мільйон гривень на виконання заходів, накреслених Указом Президента України. Також Валерій Черкаска порушив питання сміттєзвалищ, зокрема, необхідність на державному рівні розробити ефективний механізм створення нових полігонів.

За підсумками проведення всеукраїнського селектору Валерій Черкаска доручив керівництву облавтодору активізувати роботи з вапнування дерев обабіч доріг області.

Загалом, за даними першого заступника голови Державного комітету з лісового господарства України Юрія Марчука, на виконання Указу Президента України «Про проведення Весняної толоки з озеленення та благоустрою» про всій країні висаджено 200 мільйонів саджанців та іншого посадкового матеріалу, заліснено 40 тисяч гектарів, що становить 75% від запланованого.

Наступна нарада з питань виконання Указу Президента щодо проведення Весняної толоки з озеленення та благоустрою має відбутися через місяць.

Нагадаємо, що згідно відповідного Указу Президента (від 3 березня 2008 року) в Україні з 5 березня до 20 квітня має проводитися Весняна толока з озеленення та благоустрою. З метою забезпечення збереження та примноження зелених насаджень у містах та інших населених пунктах, поліпшення естетичного, санітарного стану прибудинкових територій і об'єктів масового перебування та відпочинку населення, залучення громадськості, насамперед дітей і молоді, у кожному населеному пункті мають бути створені нові зелені зони, парки, сквери. Серед заходів толоки також - впорядкування та створення нових дитячих та спортивних майданчиків, проведення у загальноосвітніх навчальних закладах акції «Посади дерево і збережи його».

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

«В кожному населеному пункті має бути острівок соціального оптимізму та стабільності, де буде світло, тепло та можливість спілкуватися», – Іван Федоров про пункти незламності

Міжнародні партнери допоможуть Запоріжжю з облаштуванням укриттів та підземних шкіл

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі