Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Виконавча влада підтримує соціальні вимоги трудового колективу ЗАлКу

11 квітня 2008 - 16:39

Перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Бережний з метою розрядки соціального напруження на Запорізькому алюмінієвому комбінаті провів робочу нараду з питань, які викликають найбільший резонанс серед працівників підприємства.

У заході взяли участь перший заступник голови обласної ради Олександр Клепаков, генеральний директор ЗАлКу Олександр Котюк, голова профкому підприємства Сергій Рибалко, керівники структурних підрозділів ОДА та представники галузевої і обласної профспілок. Також у роботі наради взяв участь екс-керівник підприємства, народний депутат України 4 скликання, член Наглядової ради ЗАлКу Іван Бастрига.

Вони обговорили проблемну ситуацію, яка, на думку Олександра Бережного, виходить за межі вирішення питання про надання комбінату диференційованого тарифу на електроенергію. Мова про те, що власник комбінату офіційно відмовився утримувати об'єкти соціальної сфери, забезпечувати необхідний пакет соціальних гарантій працівникам, підтримувати гордість вітчизняного спорту – команду «Козачка-ЗАлК». Через неузгодженість ряду позицій між трудовим колективом та керівництвом підприємства не підписаним залишається колективний договір.

- Така ситуація викликає у нас стурбованість, - звернувся Олександр Бережний до учасників наради. - Тривожні настрої в трудовому колективі ЗАлКу призводять до зростання соціальної напруги в регіоні. Обласна виконавча влада займає чітку і послідовну позицію щодо підтримки соціальних вимог працівників комбінату. Ми наполягаємо на зустрічі із власником підприємства, щоб в діалозі з'ясувати всі больові питання і знайти вихід, прийнятний для всіх сторін конфлікту.

Він дав доручення підготувати відповідні звернення до Президента України і Прем'єр-міністра України щодо врегулювання питання про дифтариф на електроенергію, до ГНАУ – з питання повернення підприємству заборгованості з ПДВ, а також листи до уряду Російської Федерації, посольства РФ в Україні та компанії РУСАЛ щодо організації зустрічі з власником ЗАлКу.

Про результати наради Олександр Бережний попросив інформувати працівників підприємства, які сьогодні проводять конференцію трудового колективу.

- Ми не можемо допустити соціального вибуху на проммайданчику області, - наголосив посадовець. – Треба заспокоїти людей і укріпити їх в думці, що виконавча влада не залишить трудовий колектив наодинці з невирішеною проблемою.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна