Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Відроджуємо Хортицю спільними зусиллями

14 квітня 2008 - 09:36

На виконання Указу Президента України «Про проведення Весняної толоки з озеленення та благоустрою» суботнього дня на Хортиці відбулась чергова толока. У ній взяли участь близько шістсот запоріжців, у тому числі посадовці облдержадміністрації, зокрема, заступник голови ОДА-керівник апарату Роман Дригинич.

У висадженні дерев та благоустрої заповідного острова також взяли участь працівники ТМ «Хортиця», вихованці школи козацьких бойових мистецтв «Спас», школи-комплексу патріотичного виховання дітей та молоді «Запорізька Січ», клубу «Еквітас», студенти Запорізького державного медичного університету. Працівники облдержадміністрації разом зі студентами-медиками протягом кількох годин висаджували соснові саджанці на місці знищеного пожежею соснового лісу.

- Впевнений, що на місці цього згарища згодом зашумить сосновий ліс, - зазначив Роман Дригинич. – Сьогодні ми внесли свою лепту в оновлення та відродження української святині – острова Хортиці. Закликаю всіх запоріжців долучитися до цієї шляхетної справи.

Нагадаємо, що згідно відповідного Указу Президента (від 3 березня 2008 року) в Україні з 5 березня до 20 квітня має проводитися Весняна толока з озеленення та благоустрою. З метою забезпечення збереження та примноження зелених насаджень у містах та інших населених пунктах, поліпшення естетичного, санітарного стану прибудинкових територій і об'єктів масового перебування та відпочинку населення, залучення громадськості, насамперед дітей і молоді, у кожному населеному пункті повинні бути створені нові зелені зони, парки, сквери. Серед заходів толоки також - впорядкування прибудинкових територій, дитячих та спортивних майданчиків, парків, скверів, інших об'єктів масового перебування та відпочинку населення, а також створення нових дитячих та спортивних майданчиків; проведення у загальноосвітніх навчальних закладах акції «Посади дерево і збережи його».

 



Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович