Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Віктор Ющенко: «Я прагну добра народу України»

25 квітня 2008 - 14:44

У четвер відбулася щоквартальна прес-конференція Президента України Віктора Ющенка. Глава держави у залі для офіційних прийомів на вул. Грушевського, 22 зустрічався безпосередньо з журналістами столичних та закордонних видань та у прямому ефірі – у форматі телемостів з представниками регіональних ЗМІ сходу і заходу, які зібрались відповідно у студіях Донецька і Львова. Запорізькі журналісти у складі представників газети «Запорізька правда» та обласної державної телерадіокомпанії спілкувалися з Президентом з донецької студії у гурті з колегами з Кіровоградської, Сумської, Харківської, Луганської, Миколаївської, Херсонської, Дніпропетровської, Полтавської, Черкаської областей і гостинними господарями. Захід транслювався Першим національним каналом, П'ятим каналом, Національним радіо та Всесвітньою службою «УТР». Також за перебігом заходу можна було слідкувати в мережі Інтернет на сайті Президента України.

Прес-конференцію Глави держави організатори сформували з трьох тематичних блоків, які охоплювали питання, що стосуються соціально-економічної, внутрішньої та зовнішньої політики України. Кожному з блоків передував відеосюжет, в якому були представлені ключові моменти порушених тем. Сюжети готували журналісти Першого національного та П'ятого каналів.

Розвиваючи тему соціально-економічної державної політики, Віктор Ющенко зазначив, що Уряд та Національний банк України повинні виробити ефективні антиінфляційні заходи, реалізація яких дала б змогу зупинити високі темпи інфляції в країні. Заходи, які вже були вжиті, на думку Президента, не є достатніми і повноцінними. На сьогодні рівень інфляції вже сягнув 10%.

- Інфляція - це тест для влади, перш за все, для Уряду, - сказав Президент. Він закликав "відкинути політику, не сваритися, дати професійну відповідь на ситуацію зі зростанням інфляції".

Торкаючись теми приватизації, Глава держави зазначив, що політика держави у цій сфері має проводитися на підставі визначеної концепції, що зробить її продуманою та ґрунтовною. Він розкритикував поточну приватизацію, яка має стихійний характер і нагадує сезонний розпродаж у київському універмазі. Президент вказав, що у власності держави залишилась критична частина активів - 21% підприємств поки зберігають державний статус власності і складають критичну масу з точки зору формування національної безпеки.

На запитання запорізьких журналістів у тематичному блоці внутрішньої політики стосовно управлінської ефективності президентської чи парламентської форм державного устрою Глава держави відповів, що Україні слід думати над ефективною системою балансів влади, а не над зміною форми правління.

– Не ставте питання, який лад нам потрібен, давайте поставимо за мету, як через діалог, через роботу публічної комісії, публічний референдум ми вийдемо на ту систему балансів, яка б гарантувала вам і вашим дітям спокійне майбутнє, щоб вона весь час продукувала стабільність. Я прагну тільки добра народу України , – підкреслив Президент. 

Глава держави нагадав - нині усе суспільство сходиться на тому, що Конституція України потребує системних змін. Причому це стосується не тільки необхідності врівноважити відносини у трикутнику «Президент - парламент - Уряд», але й потреби вдосконалення багатьох розділів або введення нових положень, які, зокрема, стосуються євроінтеграції, правового закріплення прав людини.

Прес-конференція тривала півтори години. Весь цей час Віктор Ющенко присвятив тому, щоб зробити зрозумілішою всім українцям власну позицію у питаннях, які хвилюють українське суспільство.

 


Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 805-го дня війни

«Рускій воєнний флот – до дна!»: в Запоріжжі погасили нову марку Укрпошти

Поставлена крапка у проблемі неоднозначного трактування статусу підконтрольних уряду територій України

На світанку росіяни підступно атакували Запоріжжя ракетами – пошкоджено квартири та авто цивільних мешканців

Запорізькі спортсмени готуються до літньої Олімпіади-2024

Згадати минуле заради майбутнього: в Запоріжжі вшанували пам'ять героїв Другої світової війни

«Ми повинні пам’ятати мету нашого приїзду на кладовища»: представники церкви про поминальні дні

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожого авіаційного удару по Запорізькому району.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 804-го дня війни

В Запорізькій області об’єднають медичні установи – допомога вузьких спеціалістів стане більш якісною та доступною

Перший з 40 нових потужних позашляховиків передали нашим захисникам на Запорізький напрямок