Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Оновлено «Атлас децентралізації»: все про об’єднані територіальні громади області

22 травня 2018 - 14:37

Управлінням містобудування та архітектури облдержадміністрації представлено оновлений «Атлас децентралізації», у якому відображено перспективний план формування територій громад та процес добровільного об’єднання територіальних громад Запорізької області у розрізі адміністративно-територіальних одиниць.

«Атлас децентралізації» містить інформацію про чисельність, площу, адміністративні межі районів, міст обласного підпорядкування, центрів об’єднаних територіальних громад,  перелік місцевих рад, що увійшли до складу  громади. На сторінках «Атласу» також присутні відомості про голів новостворених громад, у яких відбулися перші місцеві вибори, та громади, які очікують призначення перших місцевих виборів у 2018 році.

За інформацією Управління, перші об’єднані територіальні громади в нашому регіоні були створені в 2015 році, а нині Запорізька область  посідає третє місце в країні за темпами створення ОТГ. На сьогодні в області вже створено 48 ОТГ із 67 запланованих перспективним планом, без урахування міст обласного значення. У регіоні три райони - Великобілозерський, Оріхівський та Чернігівський - повністю покриті громадами і ці території вже сповна розвивають медицину, освіту та інфраструктуру на місцях. У Кам’янсько-Дніпровському, Михайлівському, Розівському, Якимівському та Веселівському районах процес об'єднання в громаду  досяг 99%. Проте є райони, де темпи створення ОТГ набагато нижчі. Приміром, Новомиколаївський район — єдиний у Запорізькій області, де ще немає жодної ОТГ.

Крім цього, 29 квітня поточного року у семи новостворених об’єднаних територіальних громадах відбулися вибори голів та депутатів місцевих рад. Відомості про новостворені громади та контакти їх голів також внесені до «Атласу децентралізації».

Зазначимо, що «Атлас децентралізації» розроблено за ініціативи голови обласної державної адміністрації Костянтина Бриля.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Фортифікації на Запорізькому напрямку будуються в три зміни: Іван Федоров в етері телемарафону «Єдині новини»

СБУ встановила особи ще 7 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни