Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна влада сприятиме більшим заробіткам аграріїв

6 травня 2008 - 14:00

Під час робочої поїздки до Кам`янсько-Дніпровського району виконуючий обов'язки голови ОДА Валерій Черкаска провів нараду з місцевими сільгоспвиробниками.

- Я хочу зрозуміти, які у вас проблеми, почути ваші побажання. Адже обласна влада зацікавлена в тому, щоб ви отримували більший врожай та більше заробляли, - наголосив Валерій Черкаска, відкриваючи зустріч з аграріями.

Керівник регіону поінформував присутніх про існуючі державні та обласні програми підтримки вітчизняних сільгоспвиробників. Він підкреслив, що минулого року на часткову компенсацію витрат на придбання складної сільськогосподарської техніки з коштів обласного бюджету сільгоспвиробникам регіону було виділено 5 мільйонів гривень. Цією допомогою скористалися 57 господарств області.

- В цьому році, впевнений, не менша кількість господарств отримають таку компенсацію. Я хотів би, щоб і ваш район взяв участь у цій програмі, – зазначив керівник регіону. У поточному році на фінансування цієї програми в обласному бюджеті передбачено 4 мільйони гривень. Цілком ймовірно, що ця сума буде ще збільшена, ‑ заявив Валерій Черкаска. Загалом, на фінансування державних та обласних програм з підтримки аграріїв області у 2007 році було виділено 135 мільйонів гривень.

Водночас влада розраховує на партнерське ставлення сільгоспвиробників – вчасну та повну сплату зборів до державного та, передусім, місцевих бюджетів. Адже саме з цих коштів фінансуються зазначені програми, розвивається місцева інфраструктура – дороги, школи, дитячі садки.

Оформлення правовстановлюючих документів на право користування землею стало провідною темою другої частини зустрічі. ВалерійЧеркаска наголосив, що лише документально оформлені стосунки з пайовиками здатні захистити сільських господарів від спроб рейдерів та інших несумлінних конкурентів відібрати у них землю чи об'єкти нерухомості. Та, на жаль, в районі лише половина договорів оренди землі оформлені в Центрі державного земельного кадастру.

- Це свідчить, що багато з вас не усвідомлює важливість закріплення власного права на користування землею, - зазначив Валерій Черкаска, закликавши сільгоспвиробників у найкоротший термін оформити всі необхідні документи.

На завершення зустрічі очільник області підкреслив, що подібні наради з сільгоспвиробниками будуть проведені в кожному районі.

Під час робочої поїздки Валерій Черкаска також відвідав одне з провідних підприємств району – ВАТ «Племзавод «Степовий». Його керівник Анатолій Волков продемонстрував виробничі потужності підприємства – обладнані сучасним іноземним обладнанням корівники, свинарники та доїльний цех.

 


Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств