Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна влада сприятиме більшим заробіткам аграріїв

6 травня 2008 - 14:00

Під час робочої поїздки до Кам`янсько-Дніпровського району виконуючий обов'язки голови ОДА Валерій Черкаска провів нараду з місцевими сільгоспвиробниками.

- Я хочу зрозуміти, які у вас проблеми, почути ваші побажання. Адже обласна влада зацікавлена в тому, щоб ви отримували більший врожай та більше заробляли, - наголосив Валерій Черкаска, відкриваючи зустріч з аграріями.

Керівник регіону поінформував присутніх про існуючі державні та обласні програми підтримки вітчизняних сільгоспвиробників. Він підкреслив, що минулого року на часткову компенсацію витрат на придбання складної сільськогосподарської техніки з коштів обласного бюджету сільгоспвиробникам регіону було виділено 5 мільйонів гривень. Цією допомогою скористалися 57 господарств області.

- В цьому році, впевнений, не менша кількість господарств отримають таку компенсацію. Я хотів би, щоб і ваш район взяв участь у цій програмі, – зазначив керівник регіону. У поточному році на фінансування цієї програми в обласному бюджеті передбачено 4 мільйони гривень. Цілком ймовірно, що ця сума буде ще збільшена, ‑ заявив Валерій Черкаска. Загалом, на фінансування державних та обласних програм з підтримки аграріїв області у 2007 році було виділено 135 мільйонів гривень.

Водночас влада розраховує на партнерське ставлення сільгоспвиробників – вчасну та повну сплату зборів до державного та, передусім, місцевих бюджетів. Адже саме з цих коштів фінансуються зазначені програми, розвивається місцева інфраструктура – дороги, школи, дитячі садки.

Оформлення правовстановлюючих документів на право користування землею стало провідною темою другої частини зустрічі. ВалерійЧеркаска наголосив, що лише документально оформлені стосунки з пайовиками здатні захистити сільських господарів від спроб рейдерів та інших несумлінних конкурентів відібрати у них землю чи об'єкти нерухомості. Та, на жаль, в районі лише половина договорів оренди землі оформлені в Центрі державного земельного кадастру.

- Це свідчить, що багато з вас не усвідомлює важливість закріплення власного права на користування землею, - зазначив Валерій Черкаска, закликавши сільгоспвиробників у найкоротший термін оформити всі необхідні документи.

На завершення зустрічі очільник області підкреслив, що подібні наради з сільгоспвиробниками будуть проведені в кожному районі.

Під час робочої поїздки Валерій Черкаска також відвідав одне з провідних підприємств району – ВАТ «Племзавод «Степовий». Його керівник Анатолій Волков продемонстрував виробничі потужності підприємства – обладнані сучасним іноземним обладнанням корівники, свинарники та доїльний цех.

 


Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 803-го дня війни

Звернення керуючого Запорізькою єпархією Православної церкви України єпископа Фотія напередодні поминальних днів

«Повернення ветерана на робоче місце»: роботодавцям розповіли про працевлаштування та перенавчання

Обласна влада продовжує підтримувати наших військових

Працівники облдержадміністрації долучилися до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля»

Іван Федоров про першу мобілізацію рф на окупованій частині Запорізької області

СБУ встановила особи та повідомила про підозру ще 5 колаборантам з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 402 рази вдарили по Запорізькій області.

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області