Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Костянтин Бриль провів «гарячу» телефонну лінію з жителями регіону

27 червня 2018 - 15:17

Прямим зв'язком з головою облдержадміністрації скористалися 15 жителів області. Всі проблемні питання взято на особистий контроль Костянтином Брилем, а також керівниками профільних департаментів облдержадміністрації.

Найбільша кількість звернень стосувалась перейменування селища Більмак у Кам`янку. За роз’ясненнями очільника регіону вирішення цього питання належить до компетенції Верховної Ради України.

- Облдержадміністрація зробила все, що залежало від повноважень та компетенції місцевої влади. Оскільки це рішення може бути прийнято тільки на рівні Верховної Ради, залишається тільки чекати. Та хочу підкреслити, що це питання знаходиться на контролі народних депутатів України Ігоря Артюшенка та Олександра Пономарьова, - зазначив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

А от жителька Бердянського району поцікавилася інформацією щодо надання дотацій одноосібникам за утримання та збереження молодняка великої рогатої худоби. Як пояснив очільник регіону, нині обласна влада відповідає лише за перерахунок цих коштів, а інформація для компенсацій надходить від місцевих сільрад чи ОТГ.

Жителька Веселівського району Людмила Малиновська звернулась до Костянтина Бриля по допомогу, стосовно питання водопостачання і заміни комунікацій на вулиці, де вона мешкає. Так само жителька с. Лежине Запорізького району повідомила про відсутність водопостачання через заміну комунікацій вже протягом тривалого часу. Можливість термінового вирішення цих питань Костянтин Бриль доручив розглянути керівникам профільних департаментів ОДА.

Жителька Енергодару Наталя Лещенко попросила сприяння голови облдержадміністрації у вирішенні питання ремонту даху багатоквартирного будинку. За її словами, вона вже зверталась по допомогу до місцевих, обласних та народних депутатів. Та міська влада все одно не вирішує цю проблему. Зі своє сторони Костянтин Бриль нагадав, що на початку місяця саме в Енергодарі він пообіцяв підсумувати роботу влади міст обласного підпорядкування за перше півріччя поточного року.

- Нині на рахунках міста знаходяться чималі суми, тож невиконання соціально важливих робіт – це злочин з боку влади. Наступного місяця я планую завітати на сесію міськради, аби зрозуміти чому не виконуються роботи, - наголосив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Жителька Мелітопольського району повідомила про затримки у підключенні з боку обленерго, що можливе через не завершену процедуру оформлення земельної ділянки. Не обійшлось і без звернень, стосовно виділення землі учасникам АТО в смт Більмак. 

Окремо жителі регіону звертались з особистими питаннями – щодо придбання особистого автомобіля учаснику Другої світової війни, відновлення втрачених документів та роз’яснення, щодо своїх посадових обов’язків та надання матеріальної допомоги.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей