Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Мінрегіон закликає території пришвидшити роботу з будівництва амбулаторій

8 серпня 2018 - 16:30

На цьому наголосив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе під час відео-наради з представниками облдержадміністрацій щодо стану будівництва медичних амбулаторій на територіях за кошти субвенції.

Загальний обсяг державної субвенції на розвиток сільської медицини, яка буде спрямована на будівництво нових сучасних медамбулаторій у сільській місцевості, цього року складає 5 млрд. грн.

Заступник голови облдержадміністрації Едуард Гугнін, який представляв Запорізьку область, повідомив, що Урядом для області розподілено 151 317,4 тис. грн., на які планується будівництво 14 об’єктів первинної ланки надання медичної допомоги. У тому числі амбулаторії монопрактики (з одним-двома лікарями): у с. Кам'янське та с. Широке Василівського району,  с. Гірсівка та с. Олександрівка Приазовського району, с. Інженерне Пологівського району, с. Роздол та с. Бурчак Михайлівського району, с. Велика Знам'янка Кам'янсько-Дніпровського району, с. Інзівка Приморського району. Крім цього, передбачено будівництво амбулаторій групової практики (на три-чотири лікаря): в с. Приморське Василівського району, с. Пологи Пологівського району, с. Коларівка (Болгарка) Приморського району, с. Чкалове Веселівського району, а також Центр первинної медичної допомоги в селищі Сонячне Запорізьського району.

За інформацією Департаменту охорони здоров’я, на реалізацію проектів будівництва комунальних закладів охорони здоров’я у сільській місцевості сума  передбачених коштів складає 110 263,5 тис. грн. На забезпечення сучасним медичним обладнанням та устаткуванням амбулаторій, що будуються у закладах охорони здоров’я у сільській місцевості, та на забезпечення сучасними транспортними засобами лікарів амбулаторій,   виділено 41 053,9 тис. грн. Після обрахування потреби на забезпечення амбулаторій згідно з табелем оснащення сума передбачених видатків на придбання обладнання та забезпечення лікарів транспортними засобами складає 26 053,9 тис. грн, а залишок субвенції 15 000,0 тис. грн  передається  Департаменту капітального будівництва для будівництва амбулаторій.

Едуард Гугнін під час наради поцікавився питанням стосовно затвердження Мінрегіоном ще чотирьох проектів та заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості у Запорізькій області. На це Лев Парцхаладзе повідомив, що у серпні планується засідання комісії, де будуть розглядатись чергові проекти від регіонів.

- Закликаємо вас на територіях пришвидшуватись не тільки при розробці проектів, а й на етапі будівництва. Бажано, щоб планові роботи були завершені в цьому році, за таких умов населення зможе побачити реформу в дії, - підсумував заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

«В кожному населеному пункті має бути острівок соціального оптимізму та стабільності, де буде світло, тепло та можливість спілкуватися», – Іван Федоров про пункти незламності

Міжнародні партнери допоможуть Запоріжжю з облаштуванням укриттів та підземних шкіл

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі