Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Проблемні питання жителів області - на контролі голови ОДА

19 вересня 2018 - 10:45

Голова облдержадміністрації Костянтин Бриль провів «гарячу» телефонну лінію з жителями Запорізької області. Можливістю поспілкуватися з очільником регіону скористалися 13 громадян.

Найбільша кількість питань, з якими жителі області звернулися до Костянтина Бриля, стосувалися бездіяльності місцевої влади та депутатів. Наприклад, стосовно ремонту дороги в напрямку Андріївки, який нині виконується з боку Бердянська згідно із запропонованим місцевою владою проектом. Жителька Запоріжжя Олена Самсоненко звернула увагу Костянтина Бриля на проблеми на території кафе «Старе місто», що в обласному центрі. Голова облдержадміністрації запевнив заявницю, що зверне увагу Запорізького міського голови на це питання. Жителька м.Енергодар Марія Онишко попросила роз’яснити методику ціноутворення КП «Місто для людей». Як пояснив Костянтин Бриль, інформувати людей має сама місцева влада, зокрема за допомогою місцевих ЗМІ та безпосередньо спілкуючись з місцевими жителями.

Житель Якимівського району Олександр Казидуб поскаржився на діяльність місцевих лікарів та звернув увагу очільника регіону на проблему доступності важливих соціальних об’єктів для інвалідів. Житель Більмака Віктор Шпак повідомив, що фахівці РЕС не виїжджають на ремонт, бо обленерго не має коштів на поточні ремонти. У свою чергу, житель Михайлівського району Григорій Черкашин попросив підтримки у розв'язанні проблеми, пов’язаної з незаконним звільненням, та його поновлення на посаді бухгалтера. Житель Хортицького району Анатолій Очеретовий повідомив, що протягом тривалого часу не може оформити спадок після смерті дружини. Тож Костянтин Бриль доручив фахівцям профільних підрозділів опрацювати порушені питання.

Традиційно кілька жителів смт. Більмак звернулись до голови облдержадміністрації з питання перейменування їх населеного пункту. А місцева жителька Ганна Хоменко наголосила на тому, що місцева влада приділяє недостатньо уваги створенню пам’ятників української культури.

Костянтин Бриль пояснив, що рішення щодо створення пам’яток та перейменування селища має прийматися з урахуванням  думки місцевої громади. Воно не може бути штучно нав’язаним ані обласною владою, ані місцевими депутатами.

- Все, що залежало від місцевої та обласної влади в питанні перейменування населеного пункту, - зроблено. Це питання знаходиться на контролі народного депутата України Ігоря Артюшенка. Та, на жаль, певна політсила доклала чимало зусиль і  нині Комітет Верховної Ради України заблокував це питання. Тож вважаю, що процедуру обрання назви для населеного пункту потрібно пройти наново від самого початку, починаючи з громадських слухань та рішення селищної ради. Найближчим часом місцева влада має роз’яснити жителям відповідну процедуру через місцеві ЗМІ, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

 Ще одна жителька Більмака Катерина Шкарупа попросила сприяння у відновленні даху в проблемному багатоповерховому будинку. А Олена Сергієва звернулася за допомогою у відновленні свого та сусідських помешкань, які руйнуються через постійний резонанс, викликаний проїздом великовагового транспорту. Костянтин Бриль повідомив, що відновлення траси Запоріжжя-Маріуполь у цьому та наступному роках здійснюватиметься за кошти, виділені  Кабміном, а от у межах населених пунктів дороги мають ремонтуватись коштом місцевого бюджету. Очільник регіону пообіцяв звернути увагу місцевої влади на необхідність надання допомоги місцевим жителям.

Житель Бердянського району Анатолій Бойко звернув увагу очільника регіону на проблему субсидій на тверде паливо та газ  і невідповідність розрахункової вартості ринковим цінам. Через це деякі жителі сіл вирубують місцеві лісосмуги, коли не можуть придбати вугілля. З подібною проблемою звернулась і жителька обласного центру Наталя Купріянова, яка потребує  допомоги у розв’язанні проблеми з житлом, адже не має можливості  опалювати приміщення, поки питання щодо її заборгованості за газ не буде вирішене в судовому порядку.

Наостанок депутат Остриківської ОТГ Дмитро Яйло з Токмацького району поцікавився в очільника регіону, чи планується  відновлення дороги Токмак-Чернігівка. Як роз’яснив Костянтин Бриль, у поточному році першочергова увага була приділена ремонту доріг державного та місцевого значення. А виконати всі роботи, які не проводилися десятиліттями, за один рік неможливо. Тим більше, якщо облдержадміністрація не є власником цієї дороги.

- Я знаю стан тих доріг, про які йдеться, чимало часу на них проводився тільки ямковий ремонт. Нині обласна влада не має законних підстав на виділення коштів для територіальних доріг, які з’єднують між собою основні автошляхи. Та в наступному році запланована передача 900 км таких автошляхів на баланс облдержадміністрації. Тож нині обласна влада працює над проектами відновлення територіальних доріг, які ремонтуватимуться протягом наступних років. З нами готові співпрацювати справді  відповідальні підрядники, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 754-го дня війни

Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги: Запорізька область обрала свій талісман

Громада Запорізької області отримала авто та обладнання для надання послуг мешканцям

Закордонні партнери допоможуть удосконалити ЦНАПи у громадах регіону

СБУ спільно з правоохоронцями Латвії знешкодила підпільний кол-центр, який видурював гроші у громадян ЄС

Протидія домашньому насильству: мобільний застосунок для жінок

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

458 ударів по 10-ти населених пунктах завдав ворог впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 753-го дня війни

Міністр охорони здоровʼя України Віктор Ляшко з робочим візитом відвідав Запорізьку область

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

415 ударів по 10-ти населених пунктах завдав ворог впродовж доби.