Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

АТ «Запорізький завод феросплавів» відзначив своє 85-річчя

11 жовтня 2018 - 10:43

З цієї нагоди у Запорізькій обласній філармонії  відбулися урочисті збори, у яких взяв участь голова облдержадміністрації Костянтин Бриль. На святковий захід також завітали представники влади міста й області, партнери і колеги - керівники підприємств Запоріжжя і України, а також  закордонні гості з Грузії, Словаччини, Польщі.

Вітаючи працівників АТ «ЗФЗ» з  ювілеєм підприємства, Костянтин Бриль наголосив на великому вкладі заводу у розвиток Запорізького краю.

- Прийміть мої щирі вітання з нагоди 85-річчя утворення Запорізького заводу феросплавів. За цей час ваше підприємство здобуло репутацію стабільного виробника феросплавів. Завод є одним із найбільших у світі не лише за  обсягами виробництва, а й за номенклатурою сплавів, що випускаються. Частка виробництва продукції заводу в Україні складає 30-35%, у світовому обсязі феросплавів – 1-2%. Особливу увагу на підприємстві приділяють питанням реконструкції і модернізації виробництва, реалізації енергозберігаючих та екологічних програм. Запорізька область у ці непрості часи посідає почесне третє місце серед регіонів України за обсягами реалізації промислової продукції. Це – майже 9% у масштабах України. І це досягнення в тому числі і працівників колективу Запорізького заводу феросплавів. Ваш легендарний колектив став справжньою кузнею високопрофесійних кадрів. Дякую вам за високий професіоналізм та бажаю добробуту й успіхів у всіх починаннях, - зазначив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Очільник регіону вручив відзнаки працівникам АТ «ЗФЗ». Зокрема, грамотами облдержадміністрації були нагороджені в.о. начальника відділу вхідного контролю Юлія Стремедловська; майстер ділянки з поточного утримання та ремонту залізничної колії, зайнятого на шлакових відвалах цеху переробки шлаку, Микола Карпець та плавильник феросплавів 6 розряду плавильного цеху № 2 Олександр Коробко.

Подяки голови облдержадміністрації  отримали начальник зміни плавильного цеху № 3 Сергій Заєць та машиніст тепловозу залізничного цеху Володимир Сумка.

У свою чергу, на згадку про ювілей підприємства голова правління АТ «ЗФЗ» Павло Кравченко вручив  Костянтину Брилю пам'ятну булаву. 

Довідково:

АТ «ЗФЗ» складається з:

  • чотирьох основних плавильних цехів, обладнаних 31 електропіччю з установленою потужністю трансформаторів від 5 до 27,6 МВА;
  • допоміжних цехів, що забезпечують технічні та технологічні потреби і безперервний графік роботи основних цехів.

У період 1994 – 2006 років була проведена повна реконструкція цеху №3 із застосуванням нових прогресивних рішень, установкою імпортного та вітчизняного обладнання  відповідно до вимог світових стандартів.

У квітні 2008 року завершено реконструкцію системи аспірації ділянки випалу вапняку.

У період 2009 - 2013 років проводилася реконструкція цеху №4 з установкою газоочисток (введено в експлуатацію в квітні-червні 2014 року).

У жовтні 2010 року в цеху №1 (ОСС)  введена в експлуатацію піч постійного струму потужністю 5 МВА і розпочато освоєння технології виробництва феросиліцію на ній.

У лютому 2011 року завершено монтаж ще однієї печі постійного струму потужністю 5 МВА.

У липні 2014 року пущена в роботу піч № 15 з ультра-низькою частотою струму.

У 2015 році розпочато роботи з удосконалення конструкції склепіння печей у цеху № 4.

У 2016 році в плавильному цеху № 4  введено в експлуатацію установки сушки ковшів на феросплавному газі.

Завод продовжує розвиватися, освоює сучасні технології і інноваційні підходи у виробництві і менеджменті.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку

«У Збройних силах України повинна бути гендерна рівність», – 29-річна Катерина вирішила приєднатися до захисників