Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Сили цивільного захисту області перевірять на готовність до дій у разі виникнення надзвичайної ситуації на Запорізькій АЕС

11 жовтня 2018 - 12:36

У Запорізькій області планується провести тренування органів управління та сил цивільного захисту територіальної підсистеми Єдиної Державної системи цивільного захисту  щодо дій у разі виникнення надзвичайної ситуації на ВП «Запорізька АЕС».

Стан підготовки до цієї події розглянуто  на черговому засіданні регіональної комісії  з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке провели перший заступник голови регіональної комісії з питань ТЕБ та НС, заступник голови облдержадміністрації  Віктор Скобліков та заступник голови облдержадміністрації  Олександр Бабанін.    

Заступник директора Департаменту з питань цивільного захисту населення  облдержадміністрації  Андрій Булавінов повідомив, що тренування заплановано  на 26 жовтня 2018 року. Згідно з планом  до відпрацювання  практичних заходів при проведенні тренування залучені м. Енергодар, м. Запоріжжя, Кам'янсько-Дніпровський, Василівський та Запорізький райони.

Інші міста та райони області,  згідно з обласним планом евакуації  при аварії на ВП «Запорізька АЕС», мають перебувати у режимі готовності до розгортання органів з евакуації та надання інформації у режимі відео конференції.

Теоретичну частину тренування планується провести в режимі відеозв'язку з усіма містами та районами, що залучаються до практичного відпрацювання заходів тренування, та тих, що перебуватимуть у режимі готовності.

За результатами розгляду питання комісією надано доручення головам райдержадміністрацій та  міським головам міст обласного значення, які згідно з обласним планом евакуації при аварії на ВП «Запорізька АЕС» евакуюють та приймають евакуйоване населення. У рамках підготовки  необхідно провести засідання місцевих комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій; підписати розпорядження щодо проведення першочергових заходів із захисту населення в зоні радіоактивного забруднення, розгортання органів з евакуації, проведення оповіщення та евакуації населення, приймання та розміщення евакуйованого населення; підготувати документацію комісій з питань евакуації збірних, проміжних та приймальних пунктів евакуації, а також районні, міські плани евакуації, приймання та розміщення евакуйованого населення, плани забезпечення евакуаційних заходів на випадок аварії на ВП «Запорізька АЕС» районних (міських) спеціалізованих служб цивільного захисту; укласти та надати договори з суб’єктами господарювання та громадянами, транспортні засоби яких залучаються для перевезення евакуйованого населення, договори  на забезпечення продуктами харчування, питною водою та харчуванням евакуйованого населення.

Головам райдержадміністрацій, головам районних та місцевих комісій з питань евакуації та міським головам міст обласного значення також доручено організувати інформування населення всіма можливими засобами оповіщення ( через телебачення, радіо, інтернет, друковані засоби масової інформації) на підпорядкованих територіях про проведення 26 жовтня 2018 року тренування з практичним залученням систем оповіщення для  запобігання виникнення занепокоєння серед населення. Міському голові м. Енергодар рекомендовано організувати під час тренування практичне включення системи оповіщення;

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня війни