Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Сучасна Україна і голодомор – поняття не сумісні

28 липня 2008 - 10:21

В цей день у Пологах проходила всеукраїнська акція «Колосок пам'яті», присвячена 75-м роковинам Голодомору. На полях агропідприємства «Аврора» місцеві школярі в'язали снопи пшениці нового врожаю, щоб потім покласти їх до пам'ятного знаку жертвам трагедії далеких 30-тих років.

- Нашу землю народ завжди називав годувальницею. Цьому підтвердження і нинішній врожай. Сучасна Україна і голодомор – поняття не сумісні. Нехай ці пшеничні колоски будуть даниною пам'яті тим, хто помер від голоду, кого торкнувся так званий закон про п'ять колосків, – з такими словами звернувся Олександр Бережний до учасників акції, передаючи до загального снопа і свій власноруч зв'язаний.

Цього ж дня Олександр Бережний зустрівся з прийомною багатодітною родиною Кущів. До них перший заступник керівника області приїхав з подарунками – комп'ютером для старших та солодощами для найменших членів родини. Дружна родина Кущів добре відома у Пологах. Є взірцем доброзичливості та взаємоповаги. В атмосфері любові один до одного виховуються тут дев'ятеро підлітків. Коли померла сестра глави сімейства Василя Валерійовича, він разом з дружиною взяв на виховання п'ятеро племінників.

Познайомившись з Валентиною Леонідівною, Олександр Бережний відзначив, що ще раз переконався, недаремно цього року вона стала переможницею обласного конкурсу «Господиня свого краю» в номінації «Жінка – берегиня роду». Від імені обласної виконавчої влади перший заступник голови ОДА на прохання господарів пообіцяв звернутись до народних депутатів України з пропозицією внести зміни до закону, який регламентує надання пільг багатодітним сім'ям. А ще сприяти отриманню родиною Кущів безпроцентного кредиту на придбання автомобіля.

- Вони роблять державну справу і тому мають право на підтримку держави, – констатував О. Бережний.

Крім відвідання родини, Олександра Бережного чекала і зустріч з працівниками комунальної сфери Поліг.

- Минулорічна ситуація, коли місто отримало тепло аж в середині зими, не повинна повторитись цієї осені. Обласна виконавча влада підміняти міську не буде, але контролювати питання підготовки до опалювального сезону має намір жорстко, – зазначив О. Бережний.

Зокрема, сьогодні у Пологах гостро стоїть проблема з боргами за спожиті енергоносії. Вони погашається, але повільно, і становлять нині понад 5 мільйонів гривень за електроенергію і понад мільйон за газ. На спільній нараді в райдержадміністрації ще раз було переглянуто графік погашення боргів. Остаточний термін виконання якого перше жовтня поточного року. На жаль, сьогодні він не дотримується.

- Час попрацювати з боржниками ще є. Треба використати його оптимально і повною мірою скористатися державною субвенцією на погашення боргу з різниці в тарифах на енергоносії, – такий висновок зробив перший заступник очільника області.

В Пологах Олександр Бережний провів і особистий прийом громадян. Поспілкуватись з представником обласного керівництва прийшли дев'ять жителів району. Питання, які порушували громадяни, торкались повернення заощаджень колишнього Ощадбанку СРСР, перерахунку пенсій, неналежного водопостачання, вивезення побутового сміття, тощо.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович