Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Старух: «Влада повинна не про рейтинги піклуватись, а про добробут громадян»

31 липня 2008 - 16:50

Результати комплексної оцінки (рейтингу) соціально-економічного розвитку міст і районів області за підсумками першого півріччя свідчать про збереження в цілому динаміки економічного зростання. За обсягами промислової продукції наш регіон посів четверте місце серед промислово розвинутих територій країни, а за темпами зростання промислового виробництва у півтора рази перевищив аналогічний показник по Україні. Такі цифри озвучив у доповіді перший заступник очільника області Олександр Бережний зауваживши при цьому, що внесок окремих територій в загальний результат суттєво відрізняється.

Якщо, скажімо, Бердянськ має приріст виробництва 25%, Запоріжжя – 15%, то Гуляйполе – 6%, а Приазовський район – 1,4%. Зовсім мізерний він у Кам'янсько-Дніпровці, Токмаку. А у Приморському і Великобілозерському районах промисловість як галузь зовсім ліквідовано. Там мова не йде, навіть, про переробну промисловість. В Енергодарі 60% підприємств виявилися просто збитковими.

Якщо говорити про залучення інвестицій, то тільки в межах обласного центру. В містах та районах просто чекають державних субвенцій.

Тому Олександр Старух наголосив у своєму виступі, що саме інвестиційна політика є індикатором роботи органів влади.

- Борги із заробітної плати зростають, число прийомних сімей навпаки, а ми говоримо про високий рейтинг. Не про рейтинги треба піклуватись, а про поліпшення життя і добробуту конкретної людини і регіону в цілому, - наголосив керівник області.

Глава обласної виконавчої влади, говорячи про важелі органів влади у вирішенні нагальних проблем, запропонував для прикладу на засідання робочої групи з погашення боргів із зарплати і інших соціальних виплат разом з керівником підприємства-боржника запрошувати і тих, кому заборгували.

- Нехай, дивлячись людям у вічі, пояснюють, чому гроші не платять.

На засіданні колегії йшла мова і про налагодження роботи дозвільних центрів. Про негаразди в їхній діяльності, як відомо, говорив Президент України на нещодавній зустрічі з представниками бізнесу. Голові Кам ' янсько-Дніпровської районної держадміністрації розпорядженням Президента за незадовільний стан роботи дозвільних центрів на території винесено догану. Хоча Олександр Старух переконаний, що можна назвати ще з десяток адрес, де ситуація не краща.

Другим питанням порядку денного був стан надходжень податків і зборів до бюджету усіх рівнів за підсумками першого півріччя. Цей показник в цілому по області виконано на 116,2%.

Завершуючи засідання колегії, Олександр Старух звернувся до керівників територій з проханням відгукнутись на біду, яка трапилась в західних регіонах держави. Особливе прохання до приморських районів - прийняти на відпочинок і оздоровлення дітей з постраждалих областей.

За підсумком колегії буде ухвалено відповідні розпорядження голови облдержадміністрації.

 

Управління у справах преси та інформації

(.rtf, 126Kb)
(.doc, 63Kb)

Читайте також

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками