Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Старух: «Чужої біди для запоріжців не буває»

1 серпня 2008 - 13:57

На зустрічі очільників облдержадміністрації з керівниками провідних підприємств області, бізнесових та фінансових структур досягнуто домовленість про можливі обсяги надання матеріально-технічної та гуманітарної допомоги постраждалим від повені областям Західної України.

- Робота з відновлення нормального життя в постраждалих областях Західної України, з огляду на існуючі руйнування та втрати, буде тривалою. Завдання влади - скоординувати зусилля суспільства, спрямовані на підтримку постраждалих регіонів, - окреслив мету зустрічі Олександр Старух. Зокрема, керівник регіону закликав представників ділових кіл відгукнутися на звернення Президента України та забезпечити оздоровлення дітей з постраждалих регіонів. Планується, що оздоровчі заклади області приймуть понад дві тисячі таких дітей.

Першим з учасників зустрічі взяв слово генеральний директор ВАТ «Запоріжсталь» Віталій Сацький:

- Ми прийняли рішення про виділення 2 мільйонів гривень для допомоги Івано-Франківській та Тернопільській областям. Зараз працюємо над тим, щоб визначити райони, яким перерахувати гроші, - зазначив керівник металургійного гіганту.

Його підтримав голова правління ВАТ «Дніпроспецсталь» Даніель Валк, який гарантував перерахування на потреби постраждалим 500 тисяч гривень та висловив готовність прийняти 50 дітей до оздоровчих таборів підприємства. Згодом їх кількість може буде збільшена до 200 осіб. Окрім цього, ще 60-80 дітей готовий прийняти оздоровчий табір ЗАЕС та близько 800 - оздоровчі табори ЗАТ «ЗАЗ».

Свою готовність підтримати постраждалі райони грошовою та матеріальною допомогою, зокрема, перерахувати одноденну заробітну плату працівників, підтвердили керівники ЗАТ «ЗАЗ», Запорізької дирекції Придніпровської залізниці, ВАТ «ЗАлК», Запорізької філії ВАТ «Укртелеком», ВАТ «ЗТР», будівельної компанії «Константа».

Представники сільськогосподарських підприємств виступили з пропозицією допомоги аграріям постраждалих районів насіннєвим матеріалом – зерном озимої пшениці та ячменя.

Олександр Старух подякував керівникам підприємств та фінансово-бізнесових структур за розуміння та підтримку:

- Ви підтвердили сьогодні, що для запоріжців чужої біди не буває – наголосив посадовець, завершуючи зустріч.

Наразі обласна виконавча влада відпрацьовує із центральними органами влади та державними адміністраціями постраждалих областей механізми надання адресної допомоги. Зокрема, очікується, що ближчим часом Кабінет Міністрів визначить конкретні постраждалі території, яким надаватиме всебічну допомогу наша область.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Будівництво підземної школи в Біленьківській громаді Запорізького району дозволить забезпечити офлайн-навчанням усіх учнів громади

Запорізьких експортерів запрошують на віртуальну виставку в Йорданії

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 803-го дня війни

Звернення керуючого Запорізькою єпархією Православної церкви України єпископа Фотія напередодні поминальних днів

«Повернення ветерана на робоче місце»: роботодавцям розповіли про працевлаштування та перенавчання

Обласна влада продовжує підтримувати наших військових

Працівники облдержадміністрації долучилися до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля»

Іван Федоров про першу мобілізацію рф на окупованій частині Запорізької області

СБУ встановила особи та повідомила про підозру ще 5 колаборантам з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області