Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Енергозбереження – шлях до заощадження ресурсів та підвищення рівня життя

1 серпня 2008 - 16:35

До кінця поточного року обласна державна адміністрація спільно з райдержадміністраціями проведе енергетичний аудит на підприємствах, установах та організаціях області з метою визначення ефективності енергоспоживання, оцінки потенціалу енергозбереження та розробки найбільш ефективних шляхів його реалізації. Таке рішення було ухвалено на нараді з питань підвищення ефективності використання енергоресурсів та розвитку нетрадиційної енергетики у Запорізькій області, яка пройшла під головуванням тимчасово виконуючого обов'язки голови облдержадміністрації Олександра Старуха.

- Колись в підручниках ми читали, що за 20-30 років ресурси нафти та газу – вичерпаються, сьогодні ми є свідками того, як цей процес розпочався. З часом ця проблема стоятиме ще гостріше, зокрема, і для України, яка має дуже енергомістку економіку. Тож сьогодні наші зусилля мають бути спрямовані на розробку альтернативних джерел енергії та більш ефективне використання традиційних. У нас є великий потенціал, щоб, завдяки енергозбереженню, заощадити наші ресурси та реально підвищити рівень життя наших громадян, – зазначив Олександр Старух.

– Робота з енергозбереження іде, але сказати, що її темпи задовольняли нас та громадян - ми не можемо, - відзначив керівник регіону.

Під час роботи засідання його учасники - керівники райдержадміністрацій, місцевого самоврядування, комунальних та промислових підприємств ознайомились з досвідом використання вторинних енергоресурсів промислових підприємств концерном «Міські теплові мережі» (Запоріжжя). Голова Чернігівської райдержадміністрації Олександр Найда поінформував учасників зборів про переваги застосування електроопалення у житлово-комунальному господарстві та на об'єктах соціальної і бюджетної сфери, а голова Приазовської райдержадміністрації Євген Долгий виклав своє бачення перспектив використання енергії вітру вздовж узбережжя Азовського моря для отримання електричної енергії.

Враховуючі постійне зростання ціни на газ, а також значні обсяги виробництва в Запорізькій області електроенергії, Олександр Старух наголосив на необхідності вивчити можливість використання електроенергії для опалення населених пунктів області. Більшу увагу також слід приділити і використанню біопалива, що може стати потужним енергетичним ресурсом в регіоні. Тільки за приблизними розрахунками переробка тонни соломи, яка лишається після збирання зернових, здатна зекономити тисячу кубометрів природного газу.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

В Запорізькій області об’єднають медичні установи – допомога вузьких спеціалістів стане більш якісною та доступною

Перший з 40 нових потужних позашляховиків передали нашим захисникам на Запорізький напрямок

Запорізька область визначила переможців обласного етапу баскетбольного турніру проєкту «Пліч-о-пліч»

Я вважаю, що кожен чоловік може себе знайти в Збройних Силах, – майбутній військовослужбовець

Будівництво підземної школи в Біленьківській громаді Запорізького району дозволить забезпечити офлайн-навчанням усіх учнів громади

Як ветеранам і цивільним порозумітися: новий інформаційний проєкт

Запорізьких експортерів запрошують на віртуальну виставку в Йорданії

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 803-го дня війни

Звернення керуючого Запорізькою єпархією Православної церкви України єпископа Фотія напередодні поминальних днів

«Повернення ветерана на робоче місце»: роботодавцям розповіли про працевлаштування та перенавчання