Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запоріжці відвідали постраждалі райони Чернівецької та Івано-Франківської областей

11 серпня 2008 - 13:11

Минулих вихідних Запорізька делегація на чолі з т.в.о. голови облдержадміністрації Олександром Старухом побувала у Сторожинецькому районі Чернівецької та Богородчанському районі Івано-Франківської області. До складу делегації також увійшли заступники голови ОДА Микола Фролов та Геннадій Фукс, заступник голови правління ВАТ «Запоріжсталь» Олександр Рабцун, представники управлінь житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури облдержадміністрації.

Метою поїздки стало ознайомлення з реальними масштабами завданих від стихії збитків, а також визначення конкретних напрямків, об'єктів та розмірів адресної допомоги постраждалим районам.

Перебуваючи на місці подій, запоріжці переконались, наскільки серйозних руйнувань завдала повінь. У обох, закріплених за нашою областю районах, насамперед постраждала транспортна інфраструктура – зруйновано чимало мостів, мостових переходів та автодоріг.

Наразі розпочато будівництво нових транспортних сполучень, триває розчистка русел річок від штучно створених заторів у вигляді гілок та тріски дерев, які, власне, і стали головною причиною руйнацій. Темпи цих робіт поки що повільні, оскільки на місцях бракує техніки, а також здебільшого відсутня проектна документація для проведення будівельних чи відновлювальних робіт.

Слід зазначити, що до зведення нових мостових переходів, встановлення тимчасових понтонів залучені підрозділи Збройних Сил України. Це питання перебуває на особистому контролі Міністра оборони України Юрія Єханурова, який, до речі, в один день із запорізькою делегацією відвідав з робочою поїздкою Сторожинецький район Чернівецької області.

Перебуваючи на постраждалих територіях, запорізька делегація почула чимало слів вдячності за надану гуманітарну допомогу Сторожинецькому району, а також фінансову допомогу від ВАТ «Запоріжсталь», яку нещодавно отримали обидва райони. Відповідні сертифікати на 500 тис. грн. кожний заступник голови правління ВАТ «Запоріжсталь» Олександр Рабцун вручив головам місцевих державних адміністрацій Миколі Карлійчуку та Лілії Концур.

Загалом протягом дня запорізька делегація побачила у двох районах близько 20 зруйнованих об'єктів, попередньо визначивши ті, відновленням яких наш регіон опікуватиметься у першу чергу. З цією метою за дорученням керівника обласної виконавчої влади Олександра Старуха у кожному районі перебуватимуть фахівці управлінь житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури облдержадміністрації, які надаватимуть допомогу місцевій владі та координуватимуть дії у наданні допомоги від Запорізької області.

 


Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області