Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

За ходом виборів у Запорізькій області буде спостерігати місія ОБСЄ

21 лютого 2019 - 15:01

Місія зі спостереження за президентськими виборами, що відбудуться 31 березня в Україні, відвідала Запоріжжя. Робочу зустріч з її представниками провела керівник апарату облдержадміністрації Зінаїда Бойко.

У Запорізькій області буде працювати дві команди спостерігачів від місії ОБСЄ, які почнуть роботу за кілька днів до виборів. Місія здійснюватиме обзор всього виборчого процесу з точки зору його відповідності зобов’язанням ОБСЄ. Спостерігачі проаналізують законодавчу базу та її виконання, роботу органів, відповідальних за управління виборчим процесом, заходи у рамках передвиборчої агітації та вирішення можливих виборчих спорів.

Як повідомила Зінаїда Бойко, на території Запорізької області утворено дев’ять  одномандатних виборчих округів – із 74-го по 82-ий. Загалом в області є 1122 виборчих дільниці, утворених на постійній основі. В їх числі 1057 звичайних та 65 спеціальних. На сьогодні у Запорізькій області органами ведення Державного реєстру виборців зареєстровано 1 356 987 виборців, у тому числі  1,2% виборців, які не здатні самостійно пересуватися.

Безпосередньо в день голосування буде забезпечено контроль за всіма системами життєзабезпечення територій: електро-, водо-, теплопостачання, зв'язок, транспорт повинні функціонувати без збоїв. Служби, що забезпечують роботу цих систем, будуть працювати в  режимі повної готовності усунути всі можливі нештатні ситуації. Влада на місцях також відповідальна за своєчасне відкриття виборчих дільниць, громадську безпеку та порядок, охорону виборчих дільниць,  безпечну доставку виборчих бюлетенів до окружних виборчих комісій тощо.

Спостерігачів місії ОБСЄ також поінформували про готовність Запорізької області до проведення президентських виборів. Тож місія ОБСЄ готова розпочати свою роботу на території регіону.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Міжнародні партнери допоможуть Запоріжжю з облаштуванням укриттів та підземних шкіл

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону