Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запоріжці візьмуть на озброєння досвід Німеччини у використанні альтернативних джерел енергії

16 вересня 2008 - 13:22

Перший заступник голови ОДА Олександр Бережний за дорученням керівника регіону Олександра Старуха, який перебуває у робочому відрядженні в столиці на нараді у Президента України з питань доступу громадян до якісної вищої освіти, на зустрічі з офіційною делегацією Німеччини, що відбулася у прес-центрі облдержадміністрації, обговорив напрямки та умови подальшої співпраці Запорізького регіону з німецькими партнерами у різних галузях промисловості та соціальній сфері.

У заході також взяли участь заступник голови ОДА Олександр Сін, начальник управління зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності ОДА Вадим Міщанин. Німецьку сторону представляли держсекретар, перший заступник міністра економіки і праці землі Саксонія-Ангальт Томас Плайє, референт міністра з питань зовнішньоекономічної діяльності Уве Хьопфнер, президент торгово-промислової палати м. Магдебург Клаус Ольбріхт, інші офіційні особи.

У ході зустрічі сторони обмінялися пропозиціями щодо подальшого розвитку відносин між громадами Запорізької області та землі Саксонія-Ангальт. Також йшлося і про проблеми щодо залучення інвестицій в регіон, пов'язані з хибною уявою іноземних бізнесменів, зокрема і німецьких, про реальний інвестиційний клімат в Україні і в Запорізькій області у тому числі. Олександр Бережний розвіяв всі острахи, запевнивши високих гостей, що на території нашої області забезпечено всі умови для реалізації навіть найамбітніших фінансових проектів.

- Сприятливість інвестиційного клімату в нашому регіоні підтверджує прозора і стабільна робота органів місцевого самоврядування, адекватна та своєчасна відповідь регіональної влади на пропозиції інвесторів, узгоджена позиція різних гілок влади у питаннях подальшого розвитку зовнішньоекономічної діяльності, - зазначив Олександр Бережний.

Він наголосив, що найбільш перспективним напрямком подальшого співробітництва вбачає залучення запорізького науково-технічного потенціалу, поглиблення інвестиційної взаємодії, створення спільних проектів.

Також посадовець відмітив, що наш регіон зацікавлений у залученні німецьких партнерів до вирішення таких проблем як захист навколишнього середовища, впровадження технологій енергозбереження, розвиток рекреаційних територій, підготовка кадрів. Він відзначив, що запоріжці прагнуть взяти на озброєння, зокрема, німецький досвід у використанні альтернативних джерел енергії - перетворенні енергії сонця та вітру на електрогенерацію і використанні її у промисловості та для задоволення побутових потреб населення.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

«Повернення ветерана на робоче місце»: роботодавцям розповіли про працевлаштування та перенавчання

Обласна влада продовжує підтримувати наших військових

Працівники облдержадміністрації долучилися до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля»

Іван Федоров про першу мобілізацію рф на окупованій частині Запорізької області

СБУ встановила особи та повідомила про підозру ще 5 колаборантам з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 402 рази вдарили по Запорізькій області.

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров