Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запоріжці візьмуть на озброєння досвід Німеччини у використанні альтернативних джерел енергії

16 вересня 2008 - 13:22

Перший заступник голови ОДА Олександр Бережний за дорученням керівника регіону Олександра Старуха, який перебуває у робочому відрядженні в столиці на нараді у Президента України з питань доступу громадян до якісної вищої освіти, на зустрічі з офіційною делегацією Німеччини, що відбулася у прес-центрі облдержадміністрації, обговорив напрямки та умови подальшої співпраці Запорізького регіону з німецькими партнерами у різних галузях промисловості та соціальній сфері.

У заході також взяли участь заступник голови ОДА Олександр Сін, начальник управління зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності ОДА Вадим Міщанин. Німецьку сторону представляли держсекретар, перший заступник міністра економіки і праці землі Саксонія-Ангальт Томас Плайє, референт міністра з питань зовнішньоекономічної діяльності Уве Хьопфнер, президент торгово-промислової палати м. Магдебург Клаус Ольбріхт, інші офіційні особи.

У ході зустрічі сторони обмінялися пропозиціями щодо подальшого розвитку відносин між громадами Запорізької області та землі Саксонія-Ангальт. Також йшлося і про проблеми щодо залучення інвестицій в регіон, пов'язані з хибною уявою іноземних бізнесменів, зокрема і німецьких, про реальний інвестиційний клімат в Україні і в Запорізькій області у тому числі. Олександр Бережний розвіяв всі острахи, запевнивши високих гостей, що на території нашої області забезпечено всі умови для реалізації навіть найамбітніших фінансових проектів.

- Сприятливість інвестиційного клімату в нашому регіоні підтверджує прозора і стабільна робота органів місцевого самоврядування, адекватна та своєчасна відповідь регіональної влади на пропозиції інвесторів, узгоджена позиція різних гілок влади у питаннях подальшого розвитку зовнішньоекономічної діяльності, - зазначив Олександр Бережний.

Він наголосив, що найбільш перспективним напрямком подальшого співробітництва вбачає залучення запорізького науково-технічного потенціалу, поглиблення інвестиційної взаємодії, створення спільних проектів.

Також посадовець відмітив, що наш регіон зацікавлений у залученні німецьких партнерів до вирішення таких проблем як захист навколишнього середовища, впровадження технологій енергозбереження, розвиток рекреаційних територій, підготовка кадрів. Він відзначив, що запоріжці прагнуть взяти на озброєння, зокрема, німецький досвід у використанні альтернативних джерел енергії - перетворенні енергії сонця та вітру на електрогенерацію і використанні її у промисловості та для задоволення побутових потреб населення.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 459 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни