Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі музеї презентують туристичні можливості регіону

19 вересня 2008 - 14:25

Національний заповідник “Хортиця”, Запорізькі обласні краєзнавчий та художній, Бердянський краєзнавчий та художній музеї взяли участь у роботі другого Всеукраїнського фестивалю “Музеї у сучасному поліетнічному світі”.

Захід проходить на базі Дніпропетровського історичного музею ім. Д.І. Яворницького. В урочистостях з нагоди його відкриття взяла участь делегація фахівців музейної справи Запорізької області на чолі з начальником управління культури і туризму облдержадміністрації Ларисою Сізінцовою.

Вдруге музеї нашої області, які відіграють ключову роль у розвитку внутрішнього та міжнародного туризму, мають можливість представити на широкий загал свої надбання з власних запасників. Програмою фестивалю передбачається участь музеїв у різних конкурсах: міні-експозицій, музейних комп'ютерних програм, видань, музейного промоушену тощо.

На фестивальний конкурс міні-експозицій обласний художній музей представив виставку робіт видатної української художниці Марії Примаченко (в рамках святкування 100-річчя від дня її народження), Бердянський міський краєзнавчий музей оформив куточок “Болгарська хата”, а Національний заповідник “Хортиця” – “Запорозька верф 1737-1739 рр.”. У виставках використано раритетні матеріали з фондових колекцій музеїв.

Крім того, усі музеї на конкурс музейних видань представили наукові роботи, рекламні буклети і листівки, каталоги тощо. Тут можна познайомитися з науково-теоретичним щорічником “Музейний вісник” обласного краєзнавчого музею, монографічними роботами Попандопуло З.Х. (зав. відділом обласного краєзнавчого музею) – “Археологічна спадщина О.В. Бодянського”, Ноздріної Л.Ф. (директор Бердянського краєзнавчого музею) – “Записки краеведа” та ін.

Всього у другому Всеукраїнському музейному фестивалі беруть участь 106 музеїв з різних областей України. Фахівцям надана можливість не лише показати свої досягнення, а й познайомитися з інноваційними проектами і використати їх у своїй роботі.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Будівництво підземної школи в Біленьківській громаді Запорізького району дозволить забезпечити офлайн-навчанням усіх учнів громади

Як ветеранам і цивільним порозумітися: новий інформаційний проєкт

Запорізьких експортерів запрошують на віртуальну виставку в Йорданії

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 803-го дня війни

Звернення керуючого Запорізькою єпархією Православної церкви України єпископа Фотія напередодні поминальних днів

«Повернення ветерана на робоче місце»: роботодавцям розповіли про працевлаштування та перенавчання

Обласна влада продовжує підтримувати наших військових

Працівники облдержадміністрації долучилися до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля»

Іван Федоров про першу мобілізацію рф на окупованій частині Запорізької області

СБУ встановила особи та повідомила про підозру ще 5 колаборантам з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі