Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі музеї презентують туристичні можливості регіону

19 вересня 2008 - 14:25

Національний заповідник “Хортиця”, Запорізькі обласні краєзнавчий та художній, Бердянський краєзнавчий та художній музеї взяли участь у роботі другого Всеукраїнського фестивалю “Музеї у сучасному поліетнічному світі”.

Захід проходить на базі Дніпропетровського історичного музею ім. Д.І. Яворницького. В урочистостях з нагоди його відкриття взяла участь делегація фахівців музейної справи Запорізької області на чолі з начальником управління культури і туризму облдержадміністрації Ларисою Сізінцовою.

Вдруге музеї нашої області, які відіграють ключову роль у розвитку внутрішнього та міжнародного туризму, мають можливість представити на широкий загал свої надбання з власних запасників. Програмою фестивалю передбачається участь музеїв у різних конкурсах: міні-експозицій, музейних комп'ютерних програм, видань, музейного промоушену тощо.

На фестивальний конкурс міні-експозицій обласний художній музей представив виставку робіт видатної української художниці Марії Примаченко (в рамках святкування 100-річчя від дня її народження), Бердянський міський краєзнавчий музей оформив куточок “Болгарська хата”, а Національний заповідник “Хортиця” – “Запорозька верф 1737-1739 рр.”. У виставках використано раритетні матеріали з фондових колекцій музеїв.

Крім того, усі музеї на конкурс музейних видань представили наукові роботи, рекламні буклети і листівки, каталоги тощо. Тут можна познайомитися з науково-теоретичним щорічником “Музейний вісник” обласного краєзнавчого музею, монографічними роботами Попандопуло З.Х. (зав. відділом обласного краєзнавчого музею) – “Археологічна спадщина О.В. Бодянського”, Ноздріної Л.Ф. (директор Бердянського краєзнавчого музею) – “Записки краеведа” та ін.

Всього у другому Всеукраїнському музейному фестивалі беруть участь 106 музеїв з різних областей України. Фахівцям надана можливість не лише показати свої досягнення, а й познайомитися з інноваційними проектами і використати їх у своїй роботі.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі вшанували пам'ять жертв політичних репресій

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 459 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області