Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Юрій Павленко: «Спільне завдання влади та суспільства - гарантувати кожній дитині можливість зростати в сімейному оточенні»

26 вересня 2008 - 09:43

Запорізькою областю здійснює дводенну робочу поїздку Міністр у справах сім'ї, молоді та спорту Юрій Павленко. В рамках робочої поїздки міністр відвідав кілька прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу, а також соціальних закладів, які опікуються соціальною адаптацією дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, у Запоріжжі, Мелітополі та Оріхові.

Прийомна сім'я Ольги та Олександра Дорошенків – перша родина, яку на запорізькій землі відвідав міністр. У супроводі заступника голови облдержадміністрації Миколи Фролова Юрій Павленко ознайомився з умовами проживання вихованців прийомної родини, а також завітав на спортмайданчик гімназії № 31 м. Запоріжжя. Тут заступник голови ОДА та голова Ленінської райадміністрації Володимир Кияниця ознайомили високопосадовця з перспективами розбудови спортивної інфраструктури обласного центру, а також зіграли партію в настільний теніс з місцевою молоддю.

У Мелітополі Юрій Павленко завітав до прийомної родини Людмили та Сергія Дерези, відвідав дитячі будинки сімейного типу Валентини та Олександра Каленюків, Клари та Миколи Дем'яненків. У супроводі Мелітопольського міського голови Дмитра Сичова міністр ознайомився з ходом будівництва Мелітопольського соціального гуртожитку. У двоповерховій будові, розрахованій на тимчасове перебування 30 повнолітніх дітей-сиріт, будівельникам залишилося завершити роботи на першому поверсі та оздобити фасад. Тут зможуть знайти собі тимчасовий прихисток діти-сироти, які з досягненням повноліття залишають стіни інтернатів, але з тих чи інших причин не мають даху над головою. Це буде перший такий заклад в Запорізькій області та третій – в Україні.

- Головною ціллю мого візиту є ознайомлення з існуючими проблемами дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Я також хочу напрацювати тут проекти управлінських рішень, які мають сприяти захисту прав цих дітей, - зазначив міністр під час спілкування зі ЗМІ. – Спільне завдання влади та суспільства - гарантувати кожній дитині можливість зростати в сімейному оточенні. Ми мусимо надати дитині можливість мати тата й маму, чи то шляхом національного усиновлення, чи переведення до будинку сімейного типу, опіки та піклування – все це форми сімейного виховання і всі вони сьогодні максимально підтримуються з боку держави. Особливість Мелітополя та Запорізької області у тому, що саме тут у 1998 році був створений перший будинок сімейного типу. Десять років тому саме з Запорізького регіону почалася реформа інтернатних закладів, саме тут були зроблені перші кроки, створені напрацювання та досвід, які з 2005 року перетворилися на системну державну політику. Впевнений, що до 2015 року Україна буде по системі відповідального ставлення до своїх дітей на рівні загальноєвропейських стандартів.

У Мелітополі Юрій Павленко також відвідав дитяче соціальне відділення Мелітопольської міської лікарні, де знаходяться діти, від яких після народження відмовилися їх біологічні матері, а також ознайомився з умовами проживання та навчання в спеціалізованому інтернаті для дітей-сиріт. В Оріхові міністр завітав до комунального закладу «Оріхівський обласний притулок для дітей», де взяв участь у роботі семінару-наради начальників обласних служб у справах дітей облдержадміністрацій, міських рад Києва та Севастополя. Також, перебуваючи на Оріхівщині, міністр завітав до прийомної родини Тетяни Тютюми.

 


Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей