Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Юрій Павленко: «Спільне завдання влади та суспільства - гарантувати кожній дитині можливість зростати в сімейному оточенні»

26 вересня 2008 - 09:43

Запорізькою областю здійснює дводенну робочу поїздку Міністр у справах сім'ї, молоді та спорту Юрій Павленко. В рамках робочої поїздки міністр відвідав кілька прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу, а також соціальних закладів, які опікуються соціальною адаптацією дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, у Запоріжжі, Мелітополі та Оріхові.

Прийомна сім'я Ольги та Олександра Дорошенків – перша родина, яку на запорізькій землі відвідав міністр. У супроводі заступника голови облдержадміністрації Миколи Фролова Юрій Павленко ознайомився з умовами проживання вихованців прийомної родини, а також завітав на спортмайданчик гімназії № 31 м. Запоріжжя. Тут заступник голови ОДА та голова Ленінської райадміністрації Володимир Кияниця ознайомили високопосадовця з перспективами розбудови спортивної інфраструктури обласного центру, а також зіграли партію в настільний теніс з місцевою молоддю.

У Мелітополі Юрій Павленко завітав до прийомної родини Людмили та Сергія Дерези, відвідав дитячі будинки сімейного типу Валентини та Олександра Каленюків, Клари та Миколи Дем'яненків. У супроводі Мелітопольського міського голови Дмитра Сичова міністр ознайомився з ходом будівництва Мелітопольського соціального гуртожитку. У двоповерховій будові, розрахованій на тимчасове перебування 30 повнолітніх дітей-сиріт, будівельникам залишилося завершити роботи на першому поверсі та оздобити фасад. Тут зможуть знайти собі тимчасовий прихисток діти-сироти, які з досягненням повноліття залишають стіни інтернатів, але з тих чи інших причин не мають даху над головою. Це буде перший такий заклад в Запорізькій області та третій – в Україні.

- Головною ціллю мого візиту є ознайомлення з існуючими проблемами дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Я також хочу напрацювати тут проекти управлінських рішень, які мають сприяти захисту прав цих дітей, - зазначив міністр під час спілкування зі ЗМІ. – Спільне завдання влади та суспільства - гарантувати кожній дитині можливість зростати в сімейному оточенні. Ми мусимо надати дитині можливість мати тата й маму, чи то шляхом національного усиновлення, чи переведення до будинку сімейного типу, опіки та піклування – все це форми сімейного виховання і всі вони сьогодні максимально підтримуються з боку держави. Особливість Мелітополя та Запорізької області у тому, що саме тут у 1998 році був створений перший будинок сімейного типу. Десять років тому саме з Запорізького регіону почалася реформа інтернатних закладів, саме тут були зроблені перші кроки, створені напрацювання та досвід, які з 2005 року перетворилися на системну державну політику. Впевнений, що до 2015 року Україна буде по системі відповідального ставлення до своїх дітей на рівні загальноєвропейських стандартів.

У Мелітополі Юрій Павленко також відвідав дитяче соціальне відділення Мелітопольської міської лікарні, де знаходяться діти, від яких після народження відмовилися їх біологічні матері, а також ознайомився з умовами проживання та навчання в спеціалізованому інтернаті для дітей-сиріт. В Оріхові міністр завітав до комунального закладу «Оріхівський обласний притулок для дітей», де взяв участь у роботі семінару-наради начальників обласних служб у справах дітей облдержадміністрацій, міських рад Києва та Севастополя. Також, перебуваючи на Оріхівщині, міністр завітав до прийомної родини Тетяни Тютюми.

 


Управління у справах преси та інформації

Читайте також

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Запорізький бізнес може долучитися до публічних закупівель через Prozorro Market

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 368 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів