Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

На відкритті Промислового форуму підписано Меморандум між промисловцями та науковцями

21 травня 2019 - 14:05

У Запоріжжі розпочав роботу один із найбільших в Україні промислових форумів, що презентує новинки в галузях металургії, ливарних технологій, машинобудування, композиційних матеріалів, енергетики, електротехніки, автоматизації, IT-рішень, об’єднує серію науково-практичних конференцій, майстер-класів, практикумів, коопераційних зустрічей. Запорізький промисловий форум об’єднав п‘ять спеціалізованих виставок: «Машинобудування. Металургія», «Литво», «Зварювання», «Електротехніка та автоматизація», «Композити та склопластики».

Захід проводиться у виставковому центрі «Козак-Палац» і триватиме три дні. Під час його урочистого відкриття привітав учасників заступник голови облдержадміністрації Віктор Скобліков.

- Щиро вітаю всіх учасників промислового форуму, кількість яких зростає з кожним роком. Нині тут представлені експозиції понад 150 українських та закордонних підприємств та компаній. Упевнений, що сьогоднішній захід стане ще однією сходинкою до розвитку промислового напрямку. Важливим для промислового сектору, на мою думку, є формування кадрового потенціалу. Тож на виставці працюватиме інформаційний центр кадрових пропозицій Запорізького обласного центру зайнятості. Бажаю  налагодження перспективних взаємовідносин між промисловими підприємствами, а також підписання нових договорів, - зазначив Віктор Скобліков.

У рамках експозицій демонструються: машини, механізми і технологічне обладнання, важке машинобудування, інструменти та оснащення, контрольно-вимірювальні прилади, електротехніка, гідравліка, верстати, технології зварювання, енергозбереження.

Серед головних тем виставки – цифрові технології та основи «Індустрії 4.0». Один із постійних учасників виставки – запорізька компанія «Тріада ЛТД» та національний університет «Запорізька політехніка» представлять спільний проект – нову навчальну технологію VR/AR власної розробки.

Під час урочистого відкриття був підписаний Меморандум щодо створення центру «Індустрія 4.0», регіонального кластеру «Інжиніринг. Автоматизація. Машинобудування. Металургія» з метою впровадження якісно нового рівня співробітництва між ученими та учасниками промислових хайтек-секторів для розвитку промислового, інноваційного та експортного потенціалу Запорізької області.

Відкрила Запорізький промисловий форум-2019 конференція «Цифрова економіка: МСБ на шляху до автоматизації». Захід організовано Центром інформаційної підтримки бізнесу м. Запоріжжя, заснованим на базі Запорізької торгово-промислової палати за підтримки ЄБРР у рамках ініціативи EU4Business Європейського Союзу. У програмі дводенної конференції: три дискусійні блоки, присвячені можливостям інноваційного розвитку, кібербезпеці та кращим практикам промислової автоматизації. Запланована нетворкінг-сесія зі спікерами, візити на підприємства регіону, де успішно працює автоматизоване виробництво.

Довідково:
Запорізький Промисловий Форум триватиме три дні. За цей час відбудеться конференція «Композити – інноваційні матеріали», науково-технічна конференція «Литво. Металургія», всеукраїнська конференція «Зварювання-2019», семінари «Інженерна практика», «Якість електроенергії та її вплив на економічні показники підприємства».

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

«В кожному населеному пункті має бути острівок соціального оптимізму та стабільності, де буде світло, тепло та можливість спілкуватися», – Іван Федоров про пункти незламності

Міжнародні партнери допоможуть Запоріжжю з облаштуванням укриттів та підземних шкіл

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі