Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Відновлення Молочного лиману не терпить зволікання

9 жовтня 2008 - 14:12

За словами Олександра Старуха, проблему лиману слід вирішувати одночасно у двох напрямках. По-перше, відновлювати його як місце для нересту пиленгасу, який в 70-х роках минулого століття був завезений в Азовське море з Далекого Сходу Росії.

По-друге, розвивати узбережжя лиману як рекреаційну зону, де розташовано, зокрема, кілька десятків дитячих оздоровчих таборів.

Керівник регіону дав доручення управлінню з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи облдержадміністрації і обласному управлінню охорони навколишнього середовища створити робочу комісію з вирішення проблемних питань гідрологічного заказника загальнодержавного значення «Молочний лиман» і за два тижні провести її перше засідання.

Обласне головне управління земельних ресурсів має до кінця року закінчити роботи із землевідведення і чітко встановити, хто і в яких межах є землекористувачем заказника. Як відомо, сьогодні землею розпоряджається лише Якимівська райдержадміністрація, хоча сам лиман розкинувся на території трьох районів.

- Поки вся документація не буде зроблена, землевідведення на узбережжі має припинитись, а вже ухвалені незаконні рішення мають бути скасовані у визначеному законодавством порядку, - зазначив Олександр Старух.

Управління агропромислового комплексу ОДА має визначитись щодо участі у розв'язанні проблеми АР ТОВ “Сини моря – Мотор Січ”, на якого покладена охорона заказника і підтримка у робочому стані штучно створеного каналу, що з'єднує Молочний лиман з Азовським морем. Охоронні зобов'язання мають виконувати районні виконавчі органи влади.

- Нинішній стан Молочного лиману вже є надзвичайним і гаяти час щодо його відновлення обласна виконавча влада не буде, - заключив очільник регіону.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств