Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Президент України Віктор Ющенко побував у Запоріжжі з робочим візитом

15 жовтня 2008 - 18:17

Сьогодні Президент України Віктор Ющенко перебував у Запоріжжі з робочим візитом. У поїздці його супроводжував заступник Глави Секретаріату Президента України Роман Безсмертний.

В аеропорту Запоріжжя Главу держави зустрічали голова облдержадміністрації Олександр Старух, голова обласної ради Олександр Нефьодов, Запорізький міський голова Євген Карташов.

Свій візит високий гість розпочав з будівельного майданчика на березі Дніпра, де ознайомився з ходом будівництва автотранспортної магістралі. Він переконався, що прискорення темпів будівництва та своєчасне введення в експлуатацію нових мостів дасть можливість розвантажити транспортні потоки не лише у Запоріжжі, а також на магістральній автотрасі Харків-Сімферополь-Севастополь та регіональній автодорозі Бориспіль–Дніпропетровськ– Запоріжжя.

Президент також ознайомився з роботою Дніпровської ГЕС ВАТ «Укргідроенерго» та з ходом реалізації Державної програми реконструкції і реабілітації ГЕС Дніпровського каскаду. За результатами першого етапу реконструкції ДніпроГЕСу, в ході якого відбулася заміна шести гідротурбін, регуляторів швидкості та іншого обладнання, підвищено ефективність і надійність роботи станційного устаткування. Її потужність була збільшена на 42 МВт і становила 1505, 6 МВт, що дає можливість додатково виробляти до 79 млн. кВт.год електроенергії на рік . Зараз відбувається другий етап реконструкції - реабілітація ГЕС, яка полягає у вдосконаленні управління генерацією та контролю за цим процесом. Передбачається, що реалізація програми завершиться у 2012 році.

Під час перебування на території ГЕС Віктор Ющенко поклав квіти до пам'ятника Невідомому солдату, спорудженого біля головного входу до гідростанції, на пам'ять про воїнів, загиблих у боях за греблю гідростанції у 1943 році. Тут він поспілкувався з ветеранами Другої світової війни, які прийшли на зустріч з Главою держави. Віктор Ющенко привітав їх зі святом Покрови Пресвятої Богородиці та подарував на згадку годинники.

Тут же відбулася прес-конференція для представників ЗМІ, у ході якої Глава держави проаналізував економічну ситуацію в країні, підкресливши, що чинний уряд практично сприяв виникненню кризи заради досягнення популістських результатів. Він повідомив журналістам, що у п'ятницю, 17 жовтня, РНБО на своєму засіданні планує розглянути питання щодо фінансової кризи та комплексний план з мінімізації її негативних наслідків. Зокрема, Президент готовий представити на засіданні Радбезу свій план щодо нормалізації ситуації і проситиме його підтримати. "Рано чи пізно нам треба сформувати єдиний план, який би формував довіру", - підкреслив Віктор Ющенко. – Наше завдання - привести ключові національні інституції, які зобов'язані за своїми функціями виступити з єдиним планом боротьби з викликами, до його формування". Президент висловив сподівання, що такий документ буде узгоджений сторонами і наголосив - зі свого боку він докладе всіх зусиль, щоб уряд став координуючим центром з його втілення. На переконання Глави держави, одним з наріжних пунктів зазначеного плану має стати прийняття бездефіцитного бюджету на 2009 рік.

У цьому контексті Президент порадував і запоріжців, повідомивши, що запропонує виділити додаткові кошти з бюджету на будівництво мостів у Запоріжжі.

На завершення свого візиту Президент України відвідав історико-культурний комплекс " Запорозька Січ " Національного заповідника " Хортиця ", відтворення якого відбувається під патронатом Віктора Ющенка.

Глава держави взяв участь в обряді освячення хрестів храму Покрови Пресвятої Богородиці історико-культурного комплексу " Запорозька Січ " , що відбувся з нагоди свята Покрови Пресвятої Богородиці - одного з найбільш шанованих запорозькими козаками. Високий гість передав у подарунок Храму ікону Покрови Богородиці. Також Президент подивився виступ вихованців школи рукопашного бою "Спас" та залюбки сфотографувався з дітьми, оглянув виставку вишиванок і поспілкувався з їхніми творцями-майстринями.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку