Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

На Алеї захисників запоріжці вшанували пам’ять полеглих героїв України

5 червня 2019 - 11:49

На Алеї захисників України у парку Металургів відбувся мітинг, присвячений вшануванню пам’яті полеглих героїв України та з нагоди другої річниці створення громадської організації сімей загиблих учасників АТО «Родина козацької звитяги». На захід прийшли рідні та близькі загиблих, військовослужбовці Національної гвардії України, представники обласної та міської влади.

До зібрання звернулася керівниця апарату облдержадміністрації Зінаїда Бойко. Вона зазначила, що подвиг героїв, які загинули заради свободи та незалежності рідної держави, не буде забутий ніколи.

- Шана та повага матерям та батькам, які відправляють синів у велику життєву дорогу, благословляють на боротьбу за свободу. На жаль, не всі сини повертаються до родин. Ми не можемо без суму згадувати ці події. Вони червоними літерами вписані в історію нашої держави. Мирне небо над Україною ще буде, і ми обов’язково повернемо окуповані території. А пам'ять про загиблих хлопців, про справжніх героїв назавжди залишиться у наших серцях, - наголосила Зінаїда Бойко.

Обласна влада постійно співпрацює з родинами загиблих, сприяє у забезпеченні їхніх соціальних прав, наданні медичної допомоги, увічненні пам’яті наших героїв. Спільними зусиллями влади та громадськості у Запоріжжі відкрито пам’ятник військовим, які загинули при виконанні службових обов’язків.

Вже два роки  поспіль у Запоріжжі активно працює обласна громадська організація «Родина козацької звитяги».  У її складі батьки, які втратили своїх дітей на Сході України. Сьогодні вони також взяли участь у мітингу.

Як зазначив голова громадської організації Микола Говоруха, загиблі воїни заради миру віддали найдорожче – власне життя. Вони прагнули захистити свій край, свої родини, свою Батьківщину. Їх батьки зробили все, що виростити справжніх захисників, героїв, патріотів.

За словами обласного військового комісара Владислава Хобота, під час АТО до лав збройних сил України долучилось 10650 запорізьких патріотів. На жаль, понад 200 загиблих не повернулося додому. Комісар закликав пам’ятати цей подвиг та зробити так, щоб наші захисники не дарма поклали життя за нашу незалежність.

Пам’ять загиблих учасники мітингу  вшанували хвилиною мовчання, молебнем та покладанням квітів до пам’ятника з портретами запорізьких військовослужбовців та першого каменя Алеї захисників України.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку

«У Збройних силах України повинна бути гендерна рівність», – 29-річна Катерина вирішила приєднатися до захисників