Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Національні товариства області вчаться запобігати проявам дискримінації

24 червня 2019 - 13:25

На базі Бердянського художнього музею ім. І. Бродського відбувся тренінг із запобігання проявам ксенофобії, расової та етнічної дискримінації. Організатором виступили Департамент культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації та Асоціація національних меншин Запорізької області. Участь у заході взяли керівники та представники національно-культурних спільнот області.

Під час семінару голова Асоціації національних меншин Запорізької області Науфаль Хамдані розповів про  соціальні та медичні аспекти ксенофобії. Він також повідомив, що на сьогодні в області діють 104 громадських організацій національних меншин.

Методистка Запорізького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Наталя Богомолова розповіла про формування толерантності в полікультурному освітньому середовищі Запорізького регіону, зазначивши, що знайомство з різними культурами не лише надає відповідні знання, а й сприяє підвищенню комунікативних навичок.

Про християнські засади протидії проявам ксенофобії, расової та етнічної дискримінації повідомила голова товариства польської культури ім. Св. Івана Павла ІІ Ганна Макушинська, розповівши про досвід Республіки Польща.

Також під час тренінгу мова йшла про діяльність національних громад у мультикультурному курортному місті Бердянськ та співпрацю з державними структурами.

Наостанок вокальний ансамбль «Ізвор» болгарського товариства «Родолюбіє» продемонстрував багатство культури різних народів Запорізького краю.

Довідково.

В Запорізькій області постійно ведеться спільна робота державних структур, національно-культурних спільнот та громадських організацій. Департамент культури, туризму, національностей та релігій постійно сприяє проведенню мультикультурних патріотичних, культурно-мистецьких та науково-просвітницьких заходів. Лише цього року вже відбулась презентація збірки обласного методичного центру культури і мистецтва «Страви різних  національностей», ІІ Фестиваль фільмів національно-культурних товариств, інтелектуальна гра «Міжнаціональний брейн-ринг», інформаційно-просвітницький захід «Історико-культурна та науково-освітня платформа «Від історичної слави – до успішного майбутнього» за участю сенатора Республіки Польща Артура Важохи, консула Республіки Польща в Харкові Яна Здановського та інші заходи. 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю    

Читайте також

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»