Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Національні товариства області вчаться запобігати проявам дискримінації

24 червня 2019 - 13:25

На базі Бердянського художнього музею ім. І. Бродського відбувся тренінг із запобігання проявам ксенофобії, расової та етнічної дискримінації. Організатором виступили Департамент культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації та Асоціація національних меншин Запорізької області. Участь у заході взяли керівники та представники національно-культурних спільнот області.

Під час семінару голова Асоціації національних меншин Запорізької області Науфаль Хамдані розповів про  соціальні та медичні аспекти ксенофобії. Він також повідомив, що на сьогодні в області діють 104 громадських організацій національних меншин.

Методистка Запорізького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Наталя Богомолова розповіла про формування толерантності в полікультурному освітньому середовищі Запорізького регіону, зазначивши, що знайомство з різними культурами не лише надає відповідні знання, а й сприяє підвищенню комунікативних навичок.

Про християнські засади протидії проявам ксенофобії, расової та етнічної дискримінації повідомила голова товариства польської культури ім. Св. Івана Павла ІІ Ганна Макушинська, розповівши про досвід Республіки Польща.

Також під час тренінгу мова йшла про діяльність національних громад у мультикультурному курортному місті Бердянськ та співпрацю з державними структурами.

Наостанок вокальний ансамбль «Ізвор» болгарського товариства «Родолюбіє» продемонстрував багатство культури різних народів Запорізького краю.

Довідково.

В Запорізькій області постійно ведеться спільна робота державних структур, національно-культурних спільнот та громадських організацій. Департамент культури, туризму, національностей та релігій постійно сприяє проведенню мультикультурних патріотичних, культурно-мистецьких та науково-просвітницьких заходів. Лише цього року вже відбулась презентація збірки обласного методичного центру культури і мистецтва «Страви різних  національностей», ІІ Фестиваль фільмів національно-культурних товариств, інтелектуальна гра «Міжнаціональний брейн-ринг», інформаційно-просвітницький захід «Історико-культурна та науково-освітня платформа «Від історичної слави – до успішного майбутнього» за участю сенатора Республіки Польща Артура Важохи, консула Республіки Польща в Харкові Яна Здановського та інші заходи. 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю    

Читайте також

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді