Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

На головній площі Запоріжжя підняли кримськотатарський прапор

26 червня 2019 - 11:31

Сьогодні на площі Фестивальній у Запоріжжі на честь Дня кримськотатарського прапора відбулося урочисте підняття кримськотатарського прапора та флеш-моб − розгортання великого кримськотатарського прапора. Активну участь у заході, проведеному за підтримки Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації, взяли представники національно-культурних товариств області. Кримськотатарський прапор майорітиме поряд із національним прапором України впродовж усього дня.

У цей день, 26 червня, в усьому світі відзначається день кримськотатарського прапора. На знак поваги, підтримки і солідарності з корінним народом Криму заходи проводяться в багатьох містах України. Така акція на головній площі Запоріжжя відбулася втретє.

Як відзначив заступник директора-начальник управління міжнаціональних відносин Департаменту культури, туризму, національностей та релігій обласної державної адміністрації Павло Мяло, важливо, що ініціатива  проведення таких заходів належить громадськості.

 - Дуже важливо, що організаторами заходу виступають громадські організації:  Запорізький офіс громадської організації „КримСОС”, громадська організація кримських татар Запоріжжя „Ана Юрт”  за підтримки Запорізької обласної державної адміністрації та Асоціації національних меншин Запорізької області. Ми підтримуємо патріотів України в Криму, кримськотатарський народ, який бореться за своє право жити на рідній землі. Запоріжці проявляють солідарність і пошану по відношенню до кримчан, наголошуючи, що Крим – це Україна, − зазначив Павло Мяло.

Учасники акції на флагштоці на пл. Фестивальній підняли кримськотатарський прапор, а також одночасно символічно розгорнули ще один великий кримськотатарський прапор.

В акції на честь Дня кримськотатарського прапора взяли участь представники  корінного народу Криму, облдержадміністрації, національно-культурних товариств, громадські активісти. 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей