Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Співпраця обласної влади та Нацслужби посередництва і примирення допомогає попереджувати виникнення трудових конфліктів на підприємствах

11 липня 2019 - 14:45

Заступник голови облдержадміністрації Едуард Гугнін провів робочу зустріч з начальником відділення Національної служби посередництва і примирення в Запорізькій області Сергієм Четвертаком.

Під час бесіди Сергій Четвертак поінформував про роботу відділення за І півріччя 2019 року та зосередив увагу на таких напрямках діяльності, як сприяння вирішенню колективних трудових спорів.

Зокрема, було відмічено позитивний досвід вирішення колективного трудового спору  між найманими працівниками та ПАТ «Запоріжжяобленерго»,  складну ситуацію, що виникла на ДП «ДПІ «Запоріжцивільпроект».

Працівники відділення проводять постійний моніторинг стану заборгованості з виплати заробітної плати, вивчають хід укладення і виконання колективних договорів, стан охорони праці та дотримання законодавства про працю на підприємствах, установах, організаціях області. З метою запобігання виникненню трудових спорів проводяться узгоджувальні зустрічі зі сторонами соціально-трудових відносин. Загалом у І півріччі 2019 року було проведено 101 зустріч. У рамках превентивної роботи фахівцями надаються консультації та  роз’яснення щодо практичного застосування норм закону України «Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)» та рекомендації щодо шляхів урегулювання розбіжностей між сторонами соціально-трудових відносин.

Відділення тісно співпрацює з місцевими органами виконавчої влади, зокрема департаментами облдержадміністрації, органами місцевого самоврядування, Запорізькою обласною радою профспілок та галузевими організаціями профспілок, об’єднаннями роботодавців щодо усунення ускладнень стану соціально-трудових відносин на підприємствах області. Завдяки спільно проведеним заходам упродовж І півріччя 2019 року вдалося запобігти виникненню 12 колективних трудових спорів (конфліктів).

У свою чергу Едуард Гугнін  зауважив, що робота відділення по сприянню вирішенню трудових спорів та особливо з попередження конфліктів дуже важлива для соціальної стабільності в Запорізькій області.  

За підсумками  робочої зустрічі були досягнуті домовленості щодо подальшої співпраці та взаємодії у вирішенні конфліктних питань на підприємствах, установах та організаціях Запорізької області.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області