Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

До Дня металургів та гірників нагороджено кращих титаномагніївців

19 липня 2019 - 15:37

Запорізький край відзначає прийдешній День металургів і працівників гірничо-видобувної галузі. Так, сьогодні відбувся урочистий захід на базі Запорізького титаномагнієвого комбінату.

Привітав титаномагніївців заступник голови облдержадміністрації Віктор Скобліков.

- Запорізька область – один з найпотужніших промислових регіонів України. Одну з основ промисловості регіону становить металургійний комплекс. Запорізький титаномагнієвий комбінат - потужне і високотехнологічне підприємство, яке має стратегічне значення для економіки і безпеки держави, адже є єдиним виробником титанової губки в Україні. На підприємстві реалізуються складні інноваційні проєкти завдяки трудовому колективу висококласних фахівців своєї справи. Щиро вітаю вас з прийдешнім Днем металургів і працівників гірничо-видобувної галузі. Бажаю вам, вашим рідним і близьким здоров'я, благополуччя та успіхів у всіх починаннях, - зазначив Віктор Скобліков.

Посадовець вручив нагороди за сумлінну плідну працю, високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у розвиток промисловості Запорізького регіону та з нагоди Дня працівників металургійної та гірничодобувної промисловості. Грамотами Запорізької облдержадміністрації нагороджено печового цеху №2 Віктора Дмитренка, начальника підстанції цеху №7 Максима Богочунаса, електролізника цеху №7 Олександра Прилипка, старшого електрика цеху №13 Аліка Карпенка.

Як повідомили у Департаменті промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації, Дніпровський магнієвий завод (нині ДП «ЗТМК») розпочав діяльність у грудні 1935 року. У 1954 році прийнято рішення про будівництво в Запоріжжі заводу з виробництва титанової губки. Вже у червні 1956 завод введено в дію і отримано перший вітчизняний промисловий титан.

На сьогодні Запорізький титаномагнієвий комбінат – єдине в Україні та Європі підприємство з виробництва титану губчастого – металу XXI століття, металу високих технологій. З метою підвищення ефективності виробництва на комбінаті постійно проводяться роботи з модернізації та технічного переозброєння виробництва, удосконалення технології, підвищення якості продукції, інтенсифікації виробництва губчастого титану, збільшення обсягу його вищих сортів.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Впродовж доби окупанти 310 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 782-го дня війни

Ветерани та члени їх сімей можуть отримати 400 тисяч гривень на відкриття бізнесу

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

За матеріалами СБУ заочну підозру отримала колаборантка, яка «здавала» загарбникам українців-противників окупації на Запоріжжі

Офісні приміщення у Запоріжжі на приватизаційному аукціоні. Електронні торги – 25 квітня 2024 року

Платформа допомоги врятованим – урядовий сервіс для підтримки постраждалих внаслідок війни

«Я мрію повернутися в рідний, вільний український Бердянськ!» – історія 19-річного юнака

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 400 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 781-го дня війни

Другий день поспіль рашисти травмують мирних мешканців прифронтового Гуляйполя